Osijek
HUMANITARNA PROSLAVA UDRUGE SV. VINKA PAULSKOG

Druženje uz pjesmu i moto pomaganja potrebitima
Objavljeno 7. listopada, 2018.

Pedesetak štićenika Udruge za promicanje inkluzije okupilo se u prostorijama Gradske četvrti "Jug 2". Ondje su bili gosti proslave Konferencije sv. Obitelji koju je organizirala Udruga sv. Vinka Paulskog koja se, prema riječima predsjednice Konferencije Mirjane Nožine, bavi humanitarnim djelovanjem još od 2009. godine.
- Djelujemo od 24. ožujka 2009. godine i imamo desetak članova koji skrbe o oko pedesetak obitelji. Naši su gosti ovoga puta bili članovi Udruge za promicanje inkluzije i lijepo smo se zabavili uz bogat zabavni program. Nastupli su nam tako članovi Makedonskog kulturnog društva "Braća Miladinovci", a nastupio je i Janko Popovski koji nas je uveselio glazbom, dok su se za pjesmu pobrinuli članovi zbora župe sv. Obitelji. Djelujemo humanitarno i volimo pomagati ljudima, a ovo je bila prigoda da se podružimo i malo razveselimo - ispričala je predsjednica Nožina, dodajući da se pomoć pribavlja putem donacija raznih tvrtki iz Osijeka, ali i šire.
Također, Konverencija sv. Obitelji skrbi i o socijalno ugroženima, bolesnim i starim samcima, ali i o obitelji s više djece. Obitelji posjećuju, prate u domovima, pomažu ih obiteljskim paketima i hranom, higijenskim potrepštinama, ali i odjećom te obućom i namještajem. Uz to, članovi obilaze bolesnike u bolnici, štićenike u starčkim domovima, a surađuju i s dječjim domovima. Inače, ovo je drugo okupljanje korisnika i uzvanika otkako je osnovana Konferencija. Ma. M.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike