Osijek
KOMEMORACIJA ISPRED KAPELICE MIRA

Oni koji su poginuli za Hrvatsku zaslužuju naše poštovanje
Objavljeno 6. listopada, 2018.

Prvi ljudi Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije u društvu predstavnika Hrvatske vojske i policije te županijske Koordinacije braniteljskih i stradalničkih udruga u subotu su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Kapelice Kraljice mira na lijevoj obali Drave obilježili Dan neovisnosti.
- Sjećamo se danas prvenstveno svih onih koji su dali svoje živote za slobodu i neovisnost Hrvatske, za sve one koji rade i trude se danas i žrtvuju se za bolje sutra naše domovine i hrvatskog naroda. Za Hrvatsku je živote dalo 15.000 vojnika i civila, žena, djece i staraca. To ne smijemo zaboraviti i naraštaji koji dolaze poslije nas moraju znati što se zbivalo, kakve su okolnosti bile, s kakvim neprijateljem smo se borili i kakvu smo pobjedu izvojevali, rekao nam je župan Ivan Anušić.
Gradonačelnik Ivan Vrkić je istaknuo da je Dan neovisnosti ujedno i dan hrvatskog jedinstva jer nakon odluke referenduma o razdruživanju (iz bivše države, op. a.) hrvatski građani su dobili tu mogućnost da Hrvatska postane samostalna. Rekao je da je nakon toga uslijedila okupacija, ali su Hrvati naposljetku dobili svoju državu ponajviše zahvaljujući onima koji su bili spremni u svom junaštvu poginuti i biti žrtva za Hrvatsku. Dodao je kako oni zaslužuju našu hvalu, a nama živima neka je Hrvatska iznad svega. Predsjednik gradskog Odbora za branitelje Domovinskog rata i braniteljske udruge Darko Nađ rekao je kako danas imamo svoju neovisnost i svoju državu međutim  moramo se uvijek sjetiti onih koji su za Hrvatsku dali svoje živote kao i onih čiji se grobovi danas ne znaju.
- Moramo pokrenuti sve naše institucije da se pronađu kosti naših poginulih prijatelja kako bi njihovi roditelji i njihova djeca mogli zapaliti svijeću na njihovim grobovima te učiniti sve kako bi oni koji su ubijali po Hrvatskoj odgovaraju za te zločine jer ako dopustimo da se zločini mogu nekažnjeno činiti šaljemo iznimno lošu poruku za budućnost, rekao je Nađ. D.C.

Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike