Osijek
SVEČANO OTVARANJE ZA VELIKE I MALE

Dokkica dobila svoj novi dom u Keršovanijevoj 4
Objavljeno 6. listopada, 2018.
Udruga djeluje samostalno od 2011., a bavi se socijalnom djelatnošću, odgojem i obrazovanjem te ljudskim pravima

Svečanim otvaranjem svojih novih prostorija Dječja osječka kreativna kućica Dokkica nakon više od sedam godina dobila je svoj dom koji se nalazi u luksuznoj urbanoj vili na adresi Keršovanijeva 4.


Na zelenom prostoru jedne od najljepših osječkih ulica okupio se u petak navečer veliki broj roditelja, djece i poznatih osoba iz javnog života te sadašnjih i bivših aktivista ove udruge koja od 2011. djeluje u području socijalne djelatnosti, odgoja i obrazovanja i ljudskih prava.
- Želim podsjetiti da je na samome početku Dokkica bila projekt Udruge za rad s mladima Breza, a 2011. postali smo samostalna udruga koja je još neko vrijeme djelovala uz pomoć majčinske udruge Breza. Godine 2015. selimo se u prostorije Gradske četvrti Novi grad na Sjenjaku gdje smo djelovali sve do kolovoza ove godine. Nakon tri godine traganja za lijepim velikim prostorom koji će ispuniti očekivanja djece i roditelja, kao i nas zaposlenika te volontera, pronašli smo svoj novi dom, oazu mašte u Keršovanijevoj 4. Kuća ima 350 kvadrata i veliko dvorište tako da mali i veliki Osječani mogu očekivati brojne aktivnosti, akcije i priredbe - rekla nam je Ines Novak, predsjednica udruge Dokkica.
Novak je dodala da svoj novi dom Dokkica nije dobila na dar od Grada Osijeka ili države, nego će plaćati zakup, a za to će, prema riječima gradonačelnika Ivana Vrkića, koji je pozdravio ovaj projekt i nazvao ga jedinstvenim u Hrvatskoj, dobiti mnogo veću potporu Grada Osijeka nego što je to do sada bio slučaj.
Draško Celing
Možda ste propustili...

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike