Osijek
SVEČANO OTVARANJE ZA VELIKE I MALE

Dokkica dobila svoj novi dom u Keršovanijevoj 4
Objavljeno 6. listopada, 2018.
Udruga djeluje samostalno od 2011., a bavi se socijalnom djelatnošću, odgojem i obrazovanjem te ljudskim pravima

Svečanim otvaranjem svojih novih prostorija Dječja osječka kreativna kućica Dokkica nakon više od sedam godina dobila je svoj dom koji se nalazi u luksuznoj urbanoj vili na adresi Keršovanijeva 4.


Na zelenom prostoru jedne od najljepših osječkih ulica okupio se u petak navečer veliki broj roditelja, djece i poznatih osoba iz javnog života te sadašnjih i bivših aktivista ove udruge koja od 2011. djeluje u području socijalne djelatnosti, odgoja i obrazovanja i ljudskih prava.
- Želim podsjetiti da je na samome početku Dokkica bila projekt Udruge za rad s mladima Breza, a 2011. postali smo samostalna udruga koja je još neko vrijeme djelovala uz pomoć majčinske udruge Breza. Godine 2015. selimo se u prostorije Gradske četvrti Novi grad na Sjenjaku gdje smo djelovali sve do kolovoza ove godine. Nakon tri godine traganja za lijepim velikim prostorom koji će ispuniti očekivanja djece i roditelja, kao i nas zaposlenika te volontera, pronašli smo svoj novi dom, oazu mašte u Keršovanijevoj 4. Kuća ima 350 kvadrata i veliko dvorište tako da mali i veliki Osječani mogu očekivati brojne aktivnosti, akcije i priredbe - rekla nam je Ines Novak, predsjednica udruge Dokkica.
Novak je dodala da svoj novi dom Dokkica nije dobila na dar od Grada Osijeka ili države, nego će plaćati zakup, a za to će, prema riječima gradonačelnika Ivana Vrkića, koji je pozdravio ovaj projekt i nazvao ga jedinstvenim u Hrvatskoj, dobiti mnogo veću potporu Grada Osijeka nego što je to do sada bio slučaj.
Draško Celing
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana