Zdravlje
NJEMAČKA STUDIJA

Obrazovani roditelji imaju zdraviju djecu
Objavljeno 8. listopada, 2018.
Zdravlje djece uvelike je povezano s razinom obrazovanja njihovih roditelja, pokazala je nova njemačka studija.
Nije potreban doktorat da bi se bio dobar roditelj. Ipak, obrazovanje u tome može imati puno veći utjecaj nego što mislimo.
Istraživanje je pokazalo da zdravija djeca imaju obrazovanije roditelje.
Djeci čiji roditelji nemaju fakultetsku diplomu češće se propisuju lijekovi i ona češće idu u bolnicu od djece čiju su roditelji visoko obrazovani, pokazuje to istraživanje o djeci i adolescentima koje je provela njemačka organizacija za javno zdravstveno osiguranje, DAK-Gesundheit.
Jaz je posebno bio istaknut kod kvarenja zubi i pretilosti koji su zabilježeni triput više kod djece s manje obrazovanim roditeljima. Postojala je i slična povezanost u pogledu razvoja poremećaja ponašanja.
Stupanj obrazovanja roditelja ima veći učinak nego što se to očekivalo, rekao je čelnik DAK-Gesundheita Andreas Storm koji je sugerirao da je bolest djece često povezana s načinom života njihovih roditelja.
Wolfgang Greiner, profesor zdravstvene ekonomije na sveučilištu Bielefeld i jedan od autora izvješća, rekao je kako bi za zdravlje djece bilo korisnije ulaganje u obrazovanje nego povećanje kućnih prihoda.
Istraživanje se temelji na podacima gotovo 590.000 djece i oko 430.000 roditelja kojima DAK pruža osiguranje.H
Možda ste propustili...

NUTRICIONIZAM POMOĆ U GUBITKU TEŽINE

Vlakna nas održavaju sitima i zadovoljnima

SAVJET NE MOŽEMO SVE KONTROLIRATI

Učestali mikrostres itekako crpi energiju

Najčitanije iz rubrike