Sport
ZVONIMIR “OS COP” REBOLJ

Uoči mečeva najteže mi je
bilo smanjiti kilograme
Objavljeno 5. listopada, 2018.
Nekadašnji član Kohorte danas je djelatnik MUP-a na poslovima zaštite granica

Hrvatsku je u svijetu proslavio Mirko “Cro Cop” Filipović, a Osijek ima “OS Copa”! Na nedavnim Europskim igrama vatrogasaca i policajaca u Španjolskoj, među 50 zemalja u 60 sportskih disciplina, Hrvatsku su predstavljali boksači, a član BK-a Osijek Zvonimir Rebolj osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 91 kg.



Zlato kod Gibraltara

Nakon povratka iz Španjolske Zvone je prepričavao događaje s tog natjecanja.
- Igre su održane u pet-šest gradova nedaleko od Gibraltara. Konkretno, boksački turnir održan je u gradu La Linea. Ne bih sada mogao procijeniti gdje bih rangirao natjecanje u europskom i svjetskom boksu, ali vjerujte svi momci koji su došli na njega iznimno su spremni. Uostalom, u ring se ne ulazi nespreman. Već je dobra borba bila u polufinalu protiv drugog Španjolca, tu se vidjelo da je momak kvalitetan. A što da pričam o Rusu. Doznao sam da je u karijeri imao više 200 mečeva i član je njihova nacionalnog tima. Ja sam negdje tu ispod 90. Ne znam točno omjer, znam da imam mnogo više pobjeda u svojih dest godina bavljenja boksom.
A prije deset godina u dvorani MUP-a prvi sport bio mu je tajlandski boks.
- Trenirao sam tada u dvorani MUP-a kod Tome Bilandžića u Svetom Duhu, ali sam jedan dan ušao u manju dvoranu gdje se trenirao boks. Tada mi je prvi trener bio Branko Klasić, Matej Matković je još radio s Antom Čepom. I danas “Brnu” i Mateja smatram ne samo vrhunskim trenerima nego i svojim velikim boksačkim uzorima. Ne vjerujem da u Hrvatskoj mogu imati bolje trenere. Smatram da u BK-u Osijek imam sve vrhunske uvjete, odlično se radi. Nedostaje mi jedino više izlazaka na međunarodnu scenu, mečeva poput ovih kakve sam imao u Španjolskoj - rekao je.
Dugo je boksao u poluteškoj kategoriji do 81 kg. Sada je u onoj težoj, do 91 kg. Nije li odlaskom Hrvoja Sepa u profesionalce koji je boksao u kategoriji do 81 kilograma ipak ostala praznina u toj kategoriji?
- Možda bi mi put u toj kategoriji bio nešto lakši, ali nisam više mogao smanjivati kilograme. Uoči svakoga meča morao sam omršavjeti. Još je to išlo dok sam bio na 85-86, ali sada imam negdje 88-89 kilograma, pa mi je spuštanje kilograma mnogo teže. Uostalom, sada se osjećam bolje, kao da sam i brži jer nije lagano nakon mršavljenja još ući u ring. A ciljevi se mogu ispuniti i u ovoj kategoriji. Trenutno smo nas trojica selekcionirana za reprezentaciju Hrvatske u kategoriji do 91 kg. Uz mene tu je i Osječanin Pratljačić i Filipi. Nas trojica nastupala smo za Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima. Ove godine sam bio na Beogradskom pobjedniku. Osvojio sam broncu, pobijedio sam europskog prvaka, Francuza Omba Biongalo Paula.
Vratimo se malo na to spuštanje kilograma. Kako ti je to uspijevalo?
- Krenem u ponedjeljak i do petka svaki dan spuštam kilogram. Nije lagano jer doslovce se zna gladovati. A kada sam na poslu teško je raditi na terenu i još ne jesti ništa. A poslije posla navečer odraditi i trening.
Zvonimir je aktivni pripadnik MUP-a. Trenutačno radi u Dalju na poslovima zaštite državnih granica.
- Cijelo vrijeme sam na terenu, obilazimo tzv. zelenu granicu. Pazimo na pokušaje prebjega, ilegalne prelaske, šverc drogom...
Onda ti možemo ispričati jedan aktualan vic. Pitaju policajca što misli o emigrantima? Kaže on, ma to je već prešlo svaku granicu!
- Ha, ha dobar!
Osijek boxing open

Osim boksa ima još jednu veliku strast. Obožava nogomet, vatreni je navijač Osijeka, dugo je bio i pripadnik Kohorte.
- Da, bio sam aktivan na tribini, odlazio i na gostovanja, prošlo ljeto sam išao u Moldaviju na utakmicu s Petrocubom, ali više nisam u “kopu”. Dođem na istok i gledam utakmicu sa strane. Grickam špice i komentiram.
Je li možda tvoje navijačko “umirovljenje” razlog što si ipak sada u policiji. Navijači i policajci ipak su na suparničkim stranama.
- Ma neee. Moji u policiji znaju koliko volim nogomet i nikakvih zabrana nema da zato što si u MUP-u ne smiješ odlaziti na utakmicu i navijati. Druga je stvar ako napraviš neku glupost. Mislim da bi se tada sam prijavio na biro.
Sjećamo se jednom su na boksačkoj priredbi Osijek boxing opena stigli su dečki iz Kohorte i stvorili odličan ugođaj.
- Ako se ne varam igrali smo tada s Hajdukom. Poslije utakmice dosta dečki iz Kohorte, mojih prijatelja, došlo je u dvoranu Gradski vrt podržati nas. Volio bih da i ubuduće dolaze. Stvore odličnu atmosferu, a mogu vidjeti i pravi ‘fajt’ - poručio je Rebolj.
Prilika za to bit će početkom prosinca kada će se za Dan grada održati novi “Osijek boxing open”.
Krešimir Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike