TvObzor
DAVOR BILMAN

Svakodnevica mi je odzdravljati nepoznatim ljudima koji misle da sam im susjed
Objavljeno 5. listopada, 2018.
Volim kad se mogu nekom diviti za njegov supertalent, a isto tako volim pojasniti nekome da je, blago rečeno, loš
Razgovarao: Adrian ANDREJEK
Foto: Nova TV

Poslovni savjetnik i poznat plesač Davor Bilman, kojeg je publika upoznala kroz brojna televizijska natjecanja, plesom se počeo baviti s četrnaest godina. Do danas je postao pravi profesionalac u različitim stilovima kao što su standardni ples, latino, salsa, bachata i brojni drugi plesovi. Davor je završio Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a nakon toga poslijediplomski studij Poslovnog marketinga pri istom fakultetu.


Održava radionice iz područja marketinga, prodaje, komunikacije, timskog rada, poslovnog pregovaranja i coachinga. Uz ovu impozantnu profesionalnu karijeru Davor Bilman svoju ljubav prema plesu pretvorio je u posao te je sa svojom plesnom, ali i životnom partnericom otvorio plesnu školu. Budući da su oboje profesionalni plesači svoje su znanje i rad željeli prenijeti na sve zainteresirane.
Odnedavna ga gledamo kao jednog od članova žirija u novoj, šestoj sezoni “Supertalenta”, a tome koliko je atmosfera na snimanju već sada uzavrela svjedoči to da je Bilman dobio svoj portret od natjecatelja koji ga je naslikao – vlastitim spolovilom.
Pitanje strogoće


Nakon nekoliko sezona “Plesa sa zvijezdama”, već vas drugu godinu zaredom gledamo i kao člana žirija popularnog “Supertalenta” Nove TV. Što vam se sve sviđa kod ovog showa da ste se odlučili vratiti i u novoj sezoni?
- U “Supertalentu” mi se sviđa to što nikad ne znate tko će izići kao kandidat i čime vas mogu iznenaditi. Volim kad se mogu nekom diviti za njegov supertalent, a isto tako volim pojasniti nekome da je, blago rečeno, loš. Drugi veliki razlog su moji kolege u žiriju jer se uistinu jako dobro zabavljamo, a kad je takva atmosfera, onda i cjelodnevne iscrpljujuće audicije čovjek lakše preživi.

Kolegica Maja kaže da je ove sezone došlo do smjene u žiriju, pa su tako ona i Janko postali stroži, a vi i Martina blaži. Prozvala vas je čak emotivnom curicom. Što kažete na to?
- Iako smo u “Supertalentu” kao članovi žirija, svatko od nas ima svoju osobnost i svoj sustav vrijednosti koji neminovno utječu na sve naše odluke o prolazu ili neprolazu. Pitanje strogoće nema nužno veze s tim jeste li nekom dali “Da” ili “Ne”, nego više s tim je li to prema vašim kriterijima za prolaz ili nije. Tim više je to izraženo kad morate donositi sud o nečemu što niste nikad probali ili o vještini koju niste nikad vidjeli. A moja kolegica Maja mi je jako draga, pa čak i kad me nazove emotivnom curicom (smijeh).

Jeste li gledali prethodne sezone “Supertalenta” ili bar videoisječke najboljih kandidata? Što vam je posebno ostalo u sjećanju?
- Bacio sam oko tu i tamo. A kako to obično i biva, najviše pažnje odnijele su mi pomalo neobične točke, poput dresiranja ribica i gospođe koja čita poeziju na slovo s.

General poslije bitke


Što općenito očekujete od natjecatelja kad stanu na pozornicu?
- Od natjecatelja očekujem da budu svoji, da nas zabave, oduševe ili bar nasmiju.

Kakvi su vam dojmovi nakon prve dvije emisije?
- Uvijek je lako biti general poslije bitke, ali drago mi je da su prve dvije emisije izazvale toliko veliki interes i toliko različitih komentara.

Imate li i vi neki talent koji biste mogli pokazati u showu?
- Vjerojatno imam. Još uvijek radim na otkrivanju istog. Čim ga otkrijem, bit ćete obaviješteni.

Pada li vam teško to što ste zbog televizijskih emisija postali zanimljivi medijima, iako generalno niste dio šoubiza kao što su Maja, Janko i Martina?
- Poznatost nosi jako puno dobrih stvari, a s druge strane, nosi i nedostatke. Na ovo prvo se navikavam, a sa ovim drugim se još uvijek borim. Ljudi me najčešće svrstavaju u kategoriju “brata”, “prijatelja” i “rođaka” jer me znaju, a ne znaju od kuda. Tako mi je postalo potpuno normalno da odzdravljam ljudima koji su uvjereni da sam njihov susjed.

Skener osobnosti


Znamo da ste ekonomist, radili ste u automobilskoj industriji, predajete u školi za odnose s javnošću, osnovali ste vlastitu tvrtku. Može malo detaljnije o svemu tome?

- Završio sam Ekonomski fakultet u Zagrebu, sedam godina proveo sam u prodaji u automobilskoj industriji, nakon čega sam se posvetio poslovnoj edukaciji i treninzima. Licencirani sam trener za radionice i treninge na području vođenja, prodaje, komunikacije, timskog rada, poslovnog pregovaranja i coachinga. Trening prema kojem sam najpoznatiji je Skener osobnosti by Davor Bilman, a predstavlja jedinstvenu metodu prepoznavanja ljudske osobnosti prema načinu odijevanja, izgledu, vokabularu, govoru tijela i drugim kriterijima koji nam s 95 postotnom točnošću omogućuju odmah odrediti nečiji tip osobnosti. Posljednjih 15 godina proveo sam unaprjeđujući djelatnike i procese velikih i malih tvrtki u Hrvatskoj i regiji. Moj životni moto je “Danas znam manje nego što ću znati sutra” i u svakom danu tražim priliku da nešto naučim. Kad vidite da je nešto dobro, to je sjajna prilika da unaprijedite sebe, kao što je još sjajnija prilika za učenje kad vidite kako nešto ne funkcionira. U svojoj plesnoj školi učim plesati kizombu i nastojim što manje dana provesti bez plesa.
Nikola Kučar
INTERVJU
U “Supertalentu” mi se sviđa to što nikad ne znate tko će izići kao kandidat i čime vas mogu iznenaditi
IZLAZAK PRVE KNJIGE
Što vas očekuje do kraja godine?

- Do kraja godine nedjelje su mi rezervirane za live emisije polufinala i finala “Supertalenta”, a uz ostale poslovne projekte u studenome očekujem izlazak svoje prve knjige o prepoznavanju ljudske osobnosti.
Možda ste propustili...

30-GODIŠNJI REPER IZ KALIFORNIJE VLASNIK JE ZARAZNIH HITOVA

Bivši dečko Kylie Jenner i hit maker Tyga dolazi na Fresh Island Festival

U LONDONU ZAPOČELI “BOGOVI RAPA” TURNEJU

Wu-Tang Clan 25. svibnja stižu i u Umag

UZ CHASE & STATUS, DUB FX I DESETINE DRUGIH

Slavni UKF na Exitu slavi desetu godišnjicu rada!