Osijek
UZ DAN ŽELJEZNIČARA

Izložba uspomena iz prošlosti kolodvora
Objavljeno 3. listopada, 2018.
Nakon vrlo uspješne i posjećene izložbe o povijesti Gutmanove pruge, potom one o dolasku prvog vlaka u Osijek (20. prosinca 1870. godine), članovi Kluba željezničkih umirovljenika Osijek pripremili su novu prigodnu izložbu. U povodu Dana željezničara, koji se obilježava u petak, 5. listopada, i Dana grada Osijeka (2. prosinca) članovi kluba prikupili su veći broj, sada već povijesnih, predmeta koje izlažu javnosti kao spomen i uspomene iz prošlosti željeznice.
Bit će izloženo nekoliko replika starih željezničkih odora i zbirka kapa željeznica susjednih država, serija signalnih lampi, povijesna sredstva veze, literatura... Posebna zanimljivost bit će izložene prijevozne isprave koje su korištene na željeznici od gradnje do današnjih dana, od kojih je starijima poznata „kartonska karta“ kao zaštitni znak željeznice.
Zdenko Ćurak, predsjednik Kluba željezničkih umirovljenika Osijek, najavljuje kako će ova izložba biti otvorena u petak, 5. listopada, u čekaonici željezničkog kolodvora (ulaz s perona) s početkom u 11.30 sati i trajat će sve do srijede, 5. prosinca 2018. godine. Za posjetitelje će biti otvorena srijedom, petkom i subotom od 11 do 16 sati.
U slučaju potrebe za organiziranim posjetom, primjerice predškolskih ili školskih grupa, s organizatorima se može dogovoriti i drugo vrijeme, a tada valja nazvati na telefonski broj 098/98-32-022. D.Ku.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas