Regija
MARTINA IZGUBILA BITKU S BOLEŠĆU

Djevojka hrabrost preminula u snu
Objavljeno 3. listopada, 2018.
SATNICA VALPOVAČKA - Učenici Srednje škole Valpovo jučer su se s tugom oprostili od svoje kolegice Martine Šokčević iz Satnice Valpovačke, koja ih je u ponedjeljak zauvijek napustila u snu nakon duge i teške bolesti. Glas Slavonije početkom kolovoza donio je nesvakidašnju priču u ovoj hrabroj 15-godišnjoj djevojci, učenici 2. razreda Ekonomskog smjera Srednje škole u Valpovu, koja nikoga nije mogla ostaviti ravnodušnim.
Martina je sa svojom mlađom sestrom Mateom posljednjih godina živjela s bakom Nadom Doljanac i djedom u Satnici Valpovačkoj, nakon što joj je prije tri godine majka preminula od posljedica borbe s hemofilijom, a ocu oduzeto pravo stanovanja s djetetom. Ova je djevojka u veljači operirala tumor na mozgu, no nakon što je joj odstranjen veliki tumor, više samostalno nije mogla ni govoriti, ni jesti. Stalno je bila prisiljena imati kanilu, a hranila se isključivo preko trbušne sonde samo miksanom i tekućom hranom. Pokretna je bila jedino s pomoću hodalice i invalidskih kolica, a uz nju je neprestano trebao biti aspirator kako se ne bi ugušila. Živjeli su u nedovršenoj kući s vrlo skromnim primanjima često nedovoljnim za osnovne potrebe, pa su im u pomoć priskakali Centar za socijalnu skrb Valpovo i dobri ljudi, susjedi i prijatelji.
Bez obzira na nimalo lak život na koji je bila osuđena, Martina je bila vedra i nasmijana djevojka, hrabra i puna volje za životom i oporavkom od teške operacije, koja ni u najtežim trenucima nije prestajala komunicirati s prijateljima i prijateljicama preko poruka i društvenih mreža jer komunikacija s vanjskim svijetom do posljednjeg trenutka bila joj je iznimno važna i dragocjena.
Posljednji ispraćaj djevojke za koju su u Valpovštini organizirali i humanitarni koncert s ciljem prikupljanja pomoći za humanije uvjete života bio je u Satnici Valpovačkoj.L.ANIČIĆ
Možda ste propustili...

PREDAVANJE O ZALJUBLJENIKU U ZAVIČAJ

"Ivo Čakalić – seljak, etnograf i umjetnik"

PROSVJED TOVARNIČANA I ILAČANA NIŠTA NIJE POKRENUO

Mogući novi prosvjedi zbog kamiona?

MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EU-A SUFINANCIRAT ĆE PROJEKT

Za uređenje dijela Velikog kraja 350.000 kuna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRADONAČELNIK MARIN MANDARIĆ NA PRESSICI PORUČIO:

Ne namjeravamo ugasiti Radio Đakovo

2

MJESNIM ODBORIMA NITKO NE VIDI SVRHU

Na izborima za vijeća MO-a u Županji samo jedna lista - HDZ-ova

3

VIJEĆNICA HDZ-A ANTONELA BUNGIĆ CRNOGAJ:

Dugovi su podmireni, ali se u svome gradu osjećam nesigurno