Regija
SVEČANOST U VRTIĆU

Vinkovačka "Bajka" dobila status Eko vrtića
Objavljeno 2. listopada, 2018.
VINKOVCI - - Dječji vrtić ‘‘Bajka‘‘ proslavio je šestu godinu postojanja, no nije to bila jedina svečanost u ovom vrtiću. Naime, ovaj vrtić postao je jedini vrtić u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji je dobio status Eko vrtića te je u nazočnosti Gabrijela Šokičića, zamjenika vinkovačkog gradonačelnika, održano podizanje ekozastave u krugu vrtića.
- Posebno nam je drago što se ovaj program provodi u 59 država s više od 46.000 škola i vrtića koje imaju taj status. Čestitam svim djelatnicima što od vrtićke dobi prenose na djecu brigu za okoliš. Nadam se da će se i ostali vrtići uključiti i da ćemo imati još Eko vrtića - rekao je Šokičić.
Dječji vrtić ‘‘Bajka‘‘, od svog osnivanja iznimnu pažnju i brigu posvećuje odgoju za okoliš i održivom razvoju.
- Osim što smo proslavili šesti rođendan našeg vrtića, stekli smo status Eko vrtića na Međunarodnoj razini. To je od velike važnosti za sam vrtić, kao i za Grad Vinkovce i Vukovarsko-srijemsku županiju. Do tog statusa nije bilo teško doći jer smo primijetili kako se naš svakodnevni rad temelji na ekološkoj tematici i logičan slijed je bio da pristupimo udruzi - rekla je Ana Zulumović, ravnateljica. Podizanje Eko zastave održano je u nazočnosti Dobrile Ereš, regionalne koordinatorice za Eko škole u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koja je istaknula kako je ponosna što je ovo prvi vrtić koji je dobio status Međunarodne ekoškole.M.K.
Možda ste propustili...

PRVA, MEĐUNARODNA, INTERDISCIPLINARNA

Konferencija Kontinentalna Hrvatska

TRIIBINA O KVALITETI ŽIVOTA BRANITELJA

Pogrešna je percepcija da branitelji ni o čemu ne brinu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRAGIČNI DAN KOJI SE NEIZBRISIVO UREZAO U PAMĆENJE

Sjećanje na pogibiju 11 branitelja na Papuku

2

PREKOGRANIČNA SURADNJA

Manje putničko pristanište na Savi i u Štitaru

3

DEFINIRANI PROJEKTI ITU MEHANIZMA

Prioritet Vukovara je obnova Grand hotela