Ekonomija
OSJEČKI JESENSKI SAJAM

Bogat program uz više od 200 izlagača
Objavljeno 3. listopada, 2018.
Medni doručak, Dani meda, izložba ženskog i braniteljskog poduzetništva, hrvatsko-mađarski poslovni forum... samo su dio događanja jučer najavljenog 21. Osječkog jesenskog sajma koji će se od petka, 5. listopada, do nedjelje, 7. listopada, održati na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku.
Alen Vukašinović, direktor tvrtke Osječki sajam, na jučerašnjoj presici okupio je suorganizatore koji su predstavili bogat program trodnevnog događanja.
Vukašinović najavljuje nastup nešto više od 200 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, a programski sajam podržava poljoprivredu i prehranu s naglaskom na pčelarstvo i autohtone proizvode našeg podneblja, graditeljstvo i stanovanje.
U ime lokalne zajednice na važnost sajma za osječko i županijsko gospodarstvo podsjetili su Željko Požega, predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka, te Goran Ivanović, zamjenik osječko-baranjskog župana, koji je istaknuo uključivanje županije u projekt Gospodarskog centra, u sklopu kojega će biti i budući novi sajamski prostor.
HGK Županijska komora Osijek, koja je tradicionalni partner Osječkog sajma, zakupila je 200 četvornih metara izložbenog prostora i s 50 posto sufinancira nastup 40-ak izlagača.
- Uglavnom je riječ o poduzetnicima kojima je ovo prvi doticaj s tržištem i procijenili smo da im treba dati konkretnu podršku - rekao je Zoran Kovačević, predsjednik osječke komore.
Darko Knežević, predsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, izvijestio je o rastu broja obrta i na nacionalnoj i na županijskoj razini, a najavio je nastup 30-ak obrtnika.
U sklopu Sajma održat će se poslovni razgovori hrvatskih i mađarskih gospodarstvenika, a Zorica Paliž-Toth, voditeljica osječkog ureda Mađarske nacionalne trgovačke agencije, najavila je nastup mađarskih proizvođača poljoprivredne mehanizacije.
Tomo Andraković u ime Policijske uprave Osječko-baranjske županije najavljuje tijekom sajma nastavak provedbe triju projekata - prvi je vezan uz promet, posebice na početku školske godine, drugi je prevencija u zaštiti osobne imovine, a naposljetku podsjetio je kako policijski djelatnici na poziv građana iz njihovih kuća odnose minsko-eksplozivna sredstva i oružje koje se ne može registrirati.
- Isprva kao izlagač, a sada kao njegovi sponzori, što znači da smo prepoznali kvalitetan rad organizatora - pohvalno će Marin Štenglin, član Uprave Peveca, koji za iduću godinu najavljuje investicije u dva nova centra u Slavoniji, u Vukovaru i Vinkovcima, čime je Slavonija prepoznata kao regija u koju valja ulagati.
Naposljetku, Sajam će imati i slatku uvertiru. Sat vremena prije službenog otvorenja u petak će biti održana, prvi put, priredba "Medni doručak iz hrvatskih pčelinjaka".
Vatroslav Tissauer u ime Hrvatske poljoprivredne agencije kazao je kako je cilj ove priredbe promocija domaće proizvodnje meda, koji nosi zaštićeni znak "Med s hrvatskih pčelinjaka", a u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, kroz kampanje "Doručak s hrvatskih farmi" te "Naše domaće, sada i ubuduće", u posljednje dvije godine promovirano je više od tisuću OPG-ova, u svrhu promocije domaćih poljoprivrednih proizvoda i informiranja potrošača o njihovu podrijetlu i kvaliteti.
Osječki jesenski sajam održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, HGK-a i HOK-a.
Dario Kuštro
21. Osječki jesenski sajam svečano se otvara u petak, u 11 sati, radno je vrijeme od 10 do 19 sati, a parkiranje i ulazak su besplatni.
Možda ste propustili...

OPEC I NJEGOVI SAVEZNICI POZVALI BRAZIL DA POSTANE ČLAN GRUPE

Vodeći "naftaši" planiraju dodatno smanjiti opskrbu početkom 2024.

NAJVEĆI PROMET DIONICOM PODRAVKE

Uz pojačano trgovanje snažan skok Crobexa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OCJENJIVANJE SORTNIH VRSTA MEDA U OSIJEKU

Pristiglo 89 uzoraka iz cijele Hrvatske, među kojima i bršljanov i vrbov med

2

NAJVEĆI PROMET DIONICOM PODRAVKE

Uz pojačano trgovanje snažan skok Crobexa

3

NAJVEĆI PROMET DIONICOM PODRAVKE

Uz pojačano trgovanje snažan skok Crobexa