Ekonomija
OSJEČKI JESENSKI SAJAM

Bogat program uz više od 200 izlagača
Objavljeno 3. listopada, 2018.
Medni doručak, Dani meda, izložba ženskog i braniteljskog poduzetništva, hrvatsko-mađarski poslovni forum... samo su dio događanja jučer najavljenog 21. Osječkog jesenskog sajma koji će se od petka, 5. listopada, do nedjelje, 7. listopada, održati na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku.
Alen Vukašinović, direktor tvrtke Osječki sajam, na jučerašnjoj presici okupio je suorganizatore koji su predstavili bogat program trodnevnog događanja.
Vukašinović najavljuje nastup nešto više od 200 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, a programski sajam podržava poljoprivredu i prehranu s naglaskom na pčelarstvo i autohtone proizvode našeg podneblja, graditeljstvo i stanovanje.
U ime lokalne zajednice na važnost sajma za osječko i županijsko gospodarstvo podsjetili su Željko Požega, predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka, te Goran Ivanović, zamjenik osječko-baranjskog župana, koji je istaknuo uključivanje županije u projekt Gospodarskog centra, u sklopu kojega će biti i budući novi sajamski prostor.
HGK Županijska komora Osijek, koja je tradicionalni partner Osječkog sajma, zakupila je 200 četvornih metara izložbenog prostora i s 50 posto sufinancira nastup 40-ak izlagača.
- Uglavnom je riječ o poduzetnicima kojima je ovo prvi doticaj s tržištem i procijenili smo da im treba dati konkretnu podršku - rekao je Zoran Kovačević, predsjednik osječke komore.
Darko Knežević, predsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, izvijestio je o rastu broja obrta i na nacionalnoj i na županijskoj razini, a najavio je nastup 30-ak obrtnika.
U sklopu Sajma održat će se poslovni razgovori hrvatskih i mađarskih gospodarstvenika, a Zorica Paliž-Toth, voditeljica osječkog ureda Mađarske nacionalne trgovačke agencije, najavila je nastup mađarskih proizvođača poljoprivredne mehanizacije.
Tomo Andraković u ime Policijske uprave Osječko-baranjske županije najavljuje tijekom sajma nastavak provedbe triju projekata - prvi je vezan uz promet, posebice na početku školske godine, drugi je prevencija u zaštiti osobne imovine, a naposljetku podsjetio je kako policijski djelatnici na poziv građana iz njihovih kuća odnose minsko-eksplozivna sredstva i oružje koje se ne može registrirati.
- Isprva kao izlagač, a sada kao njegovi sponzori, što znači da smo prepoznali kvalitetan rad organizatora - pohvalno će Marin Štenglin, član Uprave Peveca, koji za iduću godinu najavljuje investicije u dva nova centra u Slavoniji, u Vukovaru i Vinkovcima, čime je Slavonija prepoznata kao regija u koju valja ulagati.
Naposljetku, Sajam će imati i slatku uvertiru. Sat vremena prije službenog otvorenja u petak će biti održana, prvi put, priredba "Medni doručak iz hrvatskih pčelinjaka".
Vatroslav Tissauer u ime Hrvatske poljoprivredne agencije kazao je kako je cilj ove priredbe promocija domaće proizvodnje meda, koji nosi zaštićeni znak "Med s hrvatskih pčelinjaka", a u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, kroz kampanje "Doručak s hrvatskih farmi" te "Naše domaće, sada i ubuduće", u posljednje dvije godine promovirano je više od tisuću OPG-ova, u svrhu promocije domaćih poljoprivrednih proizvoda i informiranja potrošača o njihovu podrijetlu i kvaliteti.
Osječki jesenski sajam održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, HGK-a i HOK-a.
Dario Kuštro
21. Osječki jesenski sajam svečano se otvara u petak, u 11 sati, radno je vrijeme od 10 do 19 sati, a parkiranje i ulazak su besplatni.
Možda ste propustili...

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete

U CILJU SMANJENJA PLASTIČNOG OTPADA

Nastavlja se Konzumova kampanja “Jedna manje”

Najčitanije iz rubrike