Kultura
26. SLAVONSKI BIENNALE

Pristiglo 120 prijava, očekuje ih se još!
Objavljeno 2. listopada, 2018.
Ponoć u nedjelju, 30. rujna bio je rok za prijavu radova na 26. slavonski biennale. Kako doznajemo od Valentine Radoš, više kustosice Muzeja likovnih umjetnosti, kustosice izložbe i članice ocjenjivačkog suda, pristiglo je oko 120 prijava, koje su još uvijek u procesu otvaranja i provjere, a očekuju se još neke koje stižu zemaljskom poštom. Ocjenjivački sud ove godine djeluje u sastavu: dr. sc. Sandra Križić Roban, predsjednica, te Ana Mušćet, Jelena Pašić, Sabina Salamon i Valentina Radoš. Zasjedat će dva dana sredinom mjeseca, sve prijave detaljno pogledati i donijeti konačnu odluku o postavu i izlagačima na Biennalu, koje se otvara tradicionalno početkom prosinca i trajat će do kraja veljače.
Kustosica manifestacije zadovoljna je jer nakon prvog preliminarnog pregleda zaključuje da su prijave pristigle ne samo iz Hrvatske nego i Slovenije, BiH, Srbije, Austrije, Francuske, Njemačke. Višegodišnji rad na proširenju i koncepcije Biennala kao izložbe koja predstavlja suvremenu scenu u Osijeku s mnogo širim opsegom i dosegom vidljiv je po prijavama koje dolaze iz sve više država.
- I ove su godine u prijavama zastupljeni gotovi svi mediji i izričaji suvremene likovne umjetnosti: slikarstvo, grafika, skulptura, multimedija, fotografija i performans. Pred žirijem je težak i odgovoran posao, koji je sam po sebi poticajan za daljnja razmišljanja i razvoj najdugovječnije i najveće izložbene manifestacije - zadovoljna je Valentina Radoš. N.Vek.
Možda ste propustili...

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

NAJPOPULARNIJA DRAMA FRANKA WEDEKINDA

“Buđenje proljeća” u Teatru &TD

Najčitanije iz rubrike