Regija
UTRKA ZA VINKOVCE

Učenici osnovnih škola rastrčali se po Vinkovcima
Objavljeno 29. rujna, 2018.
Na utrci je nastupilo više od 300 učenika koji su trčali dvije dionice, od 1400 i 600 metara

VINKOVCI

Lijep i sunčan dan u Vinkovcima okupio je više od 300 osnovnoškolaca na gradskoj utrci pod nazivom ‘‘Utrka za Vinkovce‘‘. Utrka je u organizaciji Triatlon kluba iz Vinkovaca održana u povodu obilježavanja Europskog tjedna sporta i Hrvatskog olimpijskog dana.
Cilj je utrke stvaranje navike bavljenja sportom i tjelesnom aktivnošću, a djeca su pokazala veliku izdržljivost tijekom istrčavanja dionice od 1400 metara za šeste, sedme i osme razrede, odnosno 600 metara za učenike i učenice trećih, četvrtih i petih razreda.
- Organizirali smo gradsku utrku ”Utrku za Vinkovce” za djecu osnovnih škola grada Vinkovaca. Cilj je potaknuti djecu na kretanje, zdrav način života i da ih maknemo od kompjutora i boravka u kući. Bilo je više od 300 sudionika, što je odlično, a nadamo se kako će ova utrka postati tradicionalna - istaknula je Ivana Bogdanović, predsjednica Triatlon kluba ”Vinkovci”. Mirjana Bošnjak Kobaš iz Zajednice športskih udruga Grada Vinkovca rekla je kako se ovom utrkom željelo postići omasovljene i popularizacija sporta.
U kategoriji učenika trećih, četvrtih i petih razreda prvo mjesto osvojio je Matej Marojević, drugi je bio Ljubo Puljić, a treći Filip Pranjković. U kategoriji učenica trećih, četvrtih i petih razreda prvo mjesto osvojila je Klara Kopčić, druga je Ivana Andričević, a treća Lara Grgić. U kategoriji učenika šestih, sedmih i osmih razreda prvo mjesto osvojio je Dorian Vugrek, drugi je bio Stjepan Đordić, dok je treće mjesto osvojio Marino Mirković. U kategoriji učenica šestih, sedmih i osmih razreda prvo mjesto osvojila je Magdalena Bliml, druga je bila Iva Špionjak, a treća Elena Rimac.

Mario Kokaj
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike