Tehno
TEST: MANTA SPK6011

Za dobar party više od ovoga vam neće biti potrebno
Objavljeno 28. rujna, 2018.
Dovoljno ga je postaviti na željeno mjesto, osigurati priključak struje i pustiti glazbu

Ako ste ikada organizirali kakvu proslavu, feštu, party ili bilo kakvu zabavu, ili bili njihov sudionik, tada znate da bez dobre glazbe, odnosno ozvučenja nema dobrog provoda.


Glazba je ono nešto što nas pokreće. Često ćemo naići na ovu rečenicu u razgovorima oko glazbe i njezina slušanja. Jednostavno, život bez glazbe bio bi dosadan, monoton ili bolje rečeno nezamisliv. Provodi, zabave, fešte, partyji okupljanja su koja bez dobre glazbe nikako ne mogu proći. I dok odabir same glazbe ostaje stvar ukusa, odabir kvalitetnog ozvučenja univerzalni je izbor koji će svatko cijeniti.

Dobra postava

I dok bismo na nekoj fešti mogli prijeći preko svega, loše ili nikakvo ozvučenje je neoprostivo. Upravo u kategoriju ozvučenja "za ekipu", odnosno za provode i fešte, stigao nam je na test Manta SPK6011. Zvučnička jedinica skrojena upravo za tu namjenu. Zaboravite na petljanje s kabelima, zaboravite na osjetljive i nerobusne zvučnike za kućnu namjenu i jednostavno nedostatak snage pri ozvučenju partyja. Sve to lako zaboravljamo s Manta SPK6011. Ovaj zvučnik sastavljen je od njih četiri. Dva velika 10-inčna i dva manja 3-inčna. Sve skupa ugrađeno je u kutiju dimenzija 40 x 39,2 x 103,5 cm, koja je postavljena na kotačiće radi lakšeg gibanja, a ima i rukohvate za prenošenje, dok solidna masa od 18,5 kilograma jamči stabilnost. Kvaliteta izrade na visokom je nivou i zvučnik djeluje robusno, što je za „preživjeti“ partyje i važno. Manta SPK6011 stiže s ugrađenim pojačalom koje na sva četiri zvučnika isporučuje ukupno 100 W snage, a proizvedeni će zvuk imati osjetljivost od 92 dB. U praksi, za dobar party više od ovoga vam neće biti potrebno. Usudili bismo se reći da bi ovakva postava zadovoljila i manje klubove. Na vrhu jedinice nalazi se 5-kanalni ekvilajzer za finu prilagodbu tonova, dok su zvučni u stanju proizvesti tonove u rasponu od 45 Hz do 20 KHz. Uz ekvilajzer tu su i druge kontrole i priključci, kao što je USB ulaz za spajanje vanjske memorije s glazbom, AUX ulaz, čitač SD kartica, kontrola glasnoće, ulaz za dva mikrofona, i druge kontrole, među kojima se posebno ističe XBASS, a koji pak omogućuje savršenu reprodukcije niskog raspona tonova. Manta SPK6011 omogućuje povezivanje s pametnim telefonima preko Bluetootha, a za puštanje glazbe može poslužiti i ugrađeni FM radio. Štoviše, uz SPK6011 možete uživati u Disco LED RGB svjetlosnim efektima koji će savršeno upotpuniti ambijent partyja.

Pjevaj mi, pjevaj

Manta SPK6011 lako je spreman za rad. Dovoljno ga je samo postaviti na željeno mjesto, osigurati priključak struje i pustiti glazbu nekom od metoda (USB, Bluetooth, radio, SD kartica, AUX). Za naše potrebe isprobali smo sve mogućnosti povezivanja, i očekivano bez obzira na povezivanje, reproducirani zvuk uvijek je bio na visokom nivou. Štoviše, kvaliteta je zvuka iznad očekivanja. Posebno iznenađujući su duboki niski tonovi te jasni visoki. Najbolji dio cijelog paketa je što kada se ekipa opusti i riješi treme – tu je mikrofon! U paketu stiže jedan, a moguće je priključiti dva. Stoga, imate li dobar glas – karaoke su tu. Uz zvučnik stiže i praktičan daljinski upravljač s osnovnim kontrolama. Pripremate li stoga neku od proslava, ovo je nešto što danas predstavlja neizostavni dio takve zabave. Jednom kada se okušate s Manta SPK6011 u proslavama i partyjima, svaka druga bez ovog zvučnika neće biti ista. Manta SPK6011 dostupan je u brojnim trgovinama po cijeni od oko samo 1500 kuna. S obzirom na sve viđeno, zaslužuje naše preporuke!
Marin režić
Bez obzira na povezivanje, reproducirani zvuk uvijek je bio na visokom nivou
. Manta SPK6011 dostupan je u brojnim trgovinama po cijeni od oko samo 1500 kuna
Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

Najčitanije iz rubrike