Crna kronika
U SREDIŠTU SLAVONSKOG BRODA

Mladi nasilnik pretukao dvije žene i pobjegao
Objavljeno 26. rujna, 2018.
Napadač je izudarao 84-godišnjakinju kada mu je otvorila vrata, a potom i 67-godišnjakinju
SLAVONSKI BROD

Dvije žene starije životne dobi brutalno su pretučene u svom domu u Ulici svetog Florijana, u središtu Slavonskog Broda, u srijedu u večernjim satima. Policajci su nakon dojave u 20.35 odjurili na mjesto napada i obavili očevid.


- Nakon neuspješnog pokušaja provale u jednu obiteljsku kuću, mlađa muška osoba ušla je u drugu kuću, oko 21 sat. Vlasnica, 84-godišnjakinja, otvorila mu je vrata, a muškarac ju je bez posebnog razloga počeo tući. Također je fizički nasrnuo i na 67-godišnjakinju, nakon čega je pobjegao u nepoznatom smjeru. Objema ozlijeđenim ženama pružena je liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu, gdje su ozljede okvalificirane kao teške - doznajemo od Stjepana Kukure iz Policijske uprave brodsko-posavske.
Kako doznaje internetski portal e-brod, nešto poslije 20.30 sati mušakarac je na samom početku Ulice svetog Florijana pokušao provaliti kapiju, no kada je čuo lavež psa produžio je dalje. Potom je ušao u dvorište susjeda i porazbijao stvari, a nakon toga lupao je po kapiji kućnog broja 7. Kada mu je 84-godišnjakinja otvorila vrata izudarao ju je. Potom je izletio iz dvorišta, ali se vratio i udarajući teško ozlijedio i 67-godišnjakinju.
– Pozvao sam prvo policiju u 21.07 a onda i hitnu nakon toga. Vrlo brzo su došli. Obje susjede dobile su udarce po tijelu. Imaju hematome, nisam ni znao da tako loše izgledaju. U hodniku ima krvi po podu, namještaj je razbacan, lončanice razbijene - kazao je za e-brod prvi susjed kojemu je nepoznati napadač također uletio u dvorište. Drugi susjed rekao je kako čovjek ne očekuje takvo nešto i nije pripremljen. "Živimo u središtu grada i jednostavno za tako nešto nikada nisi spreman. Živjeti u strahu nije ugodno. Čovjek nije ništa ukrao, ali u šoku smo zbog susjeda koje žive same u kući", ispričao je drugi susjed za portal e-brod.
Koji su motivi pomahnitalog muškarca i što ga je nagnalo da napadne starije žene te razbija po ulici, doznat će se kada ga pronađu. Kako doznajemo, policija intenzivno traga ne bi li ga pronašla.
U 2017. godini Policijska uprava brodsko-posavska evidentirala je 1461 kazneno djelo, što je u odnosu na 2016. godinu, kada su zabilježena 1564 kaznena djela, smanjenje za 6,6 posto. Od ukupnog broja kaznenih djela u 404 slučaja počinitelji su bili poznati u trenutku izvršenja kaznenog djela, a u 1057 kaznenih djela bili su nepoznati. Naknadno su otkriveni počinitelji za 342 kaznena djela ili 32,4 posto, a u 715 kaznenih djela počinitelji su ostali nepoznati. Tijekom 2017. godine naknadno su otkriveni počinitelji za 32 kaznena djela iz ranijih razdoblja. Ukupna razriješenost kaznenih djela iznosi 53,3 posto, nešto manje nego u 2016. godini, kada je otkrivanje počinitelja kaznenih djela iznosilo 56 posto.
Sandra Lacić
napad
PO KUĆI JE BILO KRVI
OZLIJEDILI SE VATRENIM ORUŽJEM
Dva muškarca teško su ozlijeđena zbog nestručnog rukovanja vatrenim oružjem u utorak, oko 15 sati, u obiteljskoj kući u ulici Grgin dol, u Požegi. Za sada još uvijek nije utvrđeno kako su se 59-godišnjak i 60-godišnjak ozlijedili, odnosno kako je do ozljeđivanja došlo. Iz Policijske uprave požeško-slavonske doznajemo da u vezi s ovim slučajem slijedi daljnje kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti oko ovog događaja, ali i da bi se utvrdila odgovornost svakog muškarca koji je bio sudionik u ovom slučaju.
Objema teško ozlijeđenim ženama ukazana je liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu
Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike