Dome slatki dome
LIFESTYLE

Madraci i podnice - dobar san i kupnja
Objavljeno 27. rujna, 2018.
Džepićaste opruge daju različitu čvrstoću, pa pri kupnji madraca možete birati između mekanog, srednjeg i čvrstog

Madrac je definitivno nešto što ne kupujemo svaki dan, odnosno svake godine, stoga se pri njegovoj kupnji valja dobro informirati, a za što manje stresa tu je online-kupnja.


Kada ste posljednji put kupili madrac? A podnicu? Kod većine će ovaj odgovor biti da se i ne sjećaju. Međutim, dovoljno je samo uzeti u obzir da trećinu dana provedemo spavajući na madracu i svatko svjestan tog podatka malo će se ipak zapitati na čemu spava. Svaki madrac, i pjenasti i od opruga, treba mijenjati svakih 6 do 7 godina, tako tvrde brojni stručnjaci, pa ako ste upravo shvatili da je vrijeme za novi madrac, donosimo nekoliko savjeta.

Podnice su važne

Uvriježeno je kako su podnice „vječne“. Naime, kupci često smatraju kako svi madraci mogu biti postavljeni na bilo koji tip podnice, no to ni izdaleka nije točno. Pri kupnji madraca trebalo bi odabrati podnicu koja će odgovarati određenom tipu madraca, a u tome će vam najbolje pomoći preporuke podnica koje dobivate uz kupnju madraca.

Pjena ili žica

Česta je dvojba koji tip madraca odabrati. Današnji kvalitetni madraci gotovo da i nemaju razlika, a koja će biti jezgra stvar je osobnog ukusa i afiniteta. Jedina je preporuka kod žičanih madraca odabrati one koji su džepićasti, posebno u bračnim varijantama. Naime, razlog je taj što Bonell madrac nije anatomski te se ne prilagođava obliku tijela i više prenosi kretnje ako su dvije osobne na madracu. Kod džepićastih madraca pak i kod svih vrsta madraca od pjene nema nikakvih prepreka u kupnji. Oni su anatomski te se prilagođavaju obliku tijela samo tamo gdje se vrši pritisak na površinu madraca, pa tako nema ni prijenosa kretanja ako su dvije osobe na madracu. Džepićaste opruge daju različitu čvrstoću, pa pri kupnji madraca možete birati između mekanog, srednjeg i čvrstog, tako da su dobar izbor i za one koji pate od bolova u leđima.
Marin Režić
Brojne pogodnosti
Pitanje trajnosti madraca od pjene gotovo je suvišno. Riječ je često o kvalitetnoj memorijskoj pjeni koja je jednako trajna kao i madraci od žice. Kada točno znate što želite i koji biste točno madrac i podnicu kupili, kupnju obavite online. Pouzdane internet-trgovine poput Furnitura.hr nude brojne pogodnosti, kao što su besplatna dostava, jamstvo, ali i povoljnije cijene.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DRVENI DECKING SISTEMI

Podne obloge za vrtove i terase

2

VRT MAŠTOVITE KOMBINACIJE

Kamen za oblikovanje staza ili kamenjara

3

KINOLOŠKO DRUŠTVO

U sklopu ispita prošetali po centru Čepina