Sport
HRVATSKI NOGOMETNI KUP

Vukovarci nadoknadili 0:3, a zatim ispali
Objavljeno 25. rujna, 2018.
U produžetku su Vukovarci napadali i stvarali prilike, no pogotke su postizali Zadrani i prošli dalje

Nogometaši Vukovara 1991 nesretno su ispali iz daljnjeg natjecanja Hrvatskog kupa. U susretu šesnaestine finala momčad Vukovara je u Bogdanovcima ugostila Zadar i pobjeda je otišla u Dalmaciju.


Premda je vrijeme bilo dosta hladno, a vjetar još više pojačavao osjećaj hladnoće, 200-tinjak gledatelja koji su došli u Bogdanovce na utakmicu Hrvatskog nogometnog kupa između Vukovara 1991 i Zadra imali su što vidjeti i uživati u igri obiju momčadi. Naravno, i u prekrasnim pogotcima.
Uvod u utakmicu bio je svečan i prijateljski. Predsjednik Vukovara 1991 Darko Dimić uručio je predsjedniku Zadra Svetku Ćustiću dres NK Vukovar, a predsjednik Zadra prigodnu sliku. Trener Vukovaraca Ivica Radoš pak darovao je Ćustiću dres s brojem 24 koji simbolizira godine koje je imao njegov sin Hrvoje kada je stradao na utakmici u Zadru.
Na stadionu "Ivan Barun" od prve minute oba su sastava krenula otvorena garda, što je Vukovarce koštalo tri brza pogotka. Prvo je neopreznom reakcijom obrane sudac jedan kontakt smatrao dovoljno grubim da dosudi jedanaesterac. Precizan s bijele točke bio je nekadašnji igrač Inter Zaprešića Vlatko Blažević. U 14. minuti izvedena je akcija na koju gledatelji nisu ostali ravnodušni, Loptu je na nekih 25 metara od gola Vukovaraca primio Kristijan Jurić i onda topovski opalio, a ona uz pomoć vratnice odsjela u mreži nemoćnog Đilasa. Treći pogodak Zadrana pao je tri minute poslije u režiji Antonija Repića, koji je ubacio loptu na desetak metara od gola, a spretni i precizni Blažević isprve ju šalje neobranjivo u mrežu. Zasluženo je Zadar visoko vodio, a očito su ta tri pogotka probudila Vukovarce i od tada kreću puno agresivnije i s više želje po pogodak. Prvo su priliku za smanjenje vodstva imali Foro i Brajković, ali su oba puta bili neprecizni, točnije, vratar Josip Bender bio je uspješniji. U 44. minuti ipak Vukovar smanjuje na 1:3, a fantastičan pogodak s nekih 30 metara uputio je neobranjivo Žan Drahotuski, za veliki pljesak i radost navijača na tribinama. Samo minutu poslije, kada je već tekla minuta nadoknade, s lijeve strane loptu je pred gol ubacio Marko Foro, a u padu glavom u mrežu ju skreće Brajković.
U nastavku utakmice otvorena igra obaju sastava s naglaskom na većoj želji Vukovaraca da dođu do pogotka, a istaknuo se i vratar Đilas. Takva igra im se isplatila na kraju susreta, kada je sudac dosudio jedanaesterac, a u pogodak ga pretvorio kapetan Ivan Plum. Nakon 3:3 u osnovnom dijelu u produžecima je Vukovar napadao i stiskao Zadrane na njihovu polovicu igrališta ne bi li došao do prolaza u daljnje natjecanje Kupa. U takvoj igri bolje su se snašli Zadrani, koji su kontrama postizali pogotke, a Vukovarci iz nekoliko izglednih prilika nisu to uspjeli. Na kraju je drugoligaš Zadar zasluženo došao do pobjede i prolaza u Kup.
Antun Grgić

VUKOVAR 1991 3 (3, 2)

ZADAR 5  (3, 3)

 

BOGDANOVCI – Stadion "Ivan Barun". Gledatelja: 200. Sudac: Ivan Matić 6 (Osijek). Strijelac: 0:1 Blažević (6), 0:2 Jurić (14), 0:3 Blažević (17), 1:3 Drahotuski (44), 2:3 Brajković (45), 3:3 Plum (90), 3:4 Lepinjica (105), 3:5 Majić (118). Žuti kartoni: Cerovski, Tomas (Vukovar 1991), Jurić, Begić, Tokić (Zadar). Crvenih kartona nije bilo.

VUKOVAR 1991: Đilas 7,5, Drahotuski 6,5 (od 62. Tomas 6), Marinčić 6,5, Cerovski 6, Brajković 7, Mihajlović 6,5, Suton 6, Rajić 6 (od 85. Kasač 6), Foro 6,5 (od 110. Ceranić-), Prkić 6 (od 67. Stojanac 6), Plum 7

TRENER: Ivica Radoš 6,5

ZADAR: Bender 6, Repić 6 (od 89. Majić 7), Iveljić 6, Tokić 6, Blažević 7,5, Torbarina 6, Jerbić 6,5, Begić 6, Jurić 7, Lepinjica 6,5, Jurjević 6 (od 46. Surač 6)

TRENER: Krešimir Sunara 6,5

IGRAČ UTAKMICE: VLATSKO BLAŽEVIĆ (ZADAR)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike