Regija
GRADSKO VIJEĆE SLATINE

Predsjednik Dario Vrbaslija odbio je zatraženu ostavku
Objavljeno 25. rujna, 2018.
Predsjednika Vijeća zbog preseljenja u Zagreb prozvala je Sanja Bošnjak (Klub HDZ-HSLS-HSP)
SLATINA - Posljednja sjednica Gradskog vijeća Slatine održana je u ponedjeljak, u 19.30 sati, a kao i gotovo svih 12 dosadašnjih, protekla je u međusobnom učestalom podbadanju, pa i vrijeđanju vladajućih i oporbe.
Počelo je prvim pitanjem Kluba vijećnika HDZ-HSLS-HSP na aktualnom satu, koje se odnosilo na rad Vijeća. Predsjednica Kluba Sanja Bošnjak konstatirala je da se sjednice sazivaju u posljednji trenutak, da su materijali nekompletni pa se dopunjavaju, da odbori često o njima uopće ne raspravljaju, sjednice se zakazuju u 15, 16, 18 sati, a jedna je izvanredna sjednica sazvana u subotu, posljednjega dana u godini. Ona je također istaknula da čak troje od pet nezavisnih vijećnika trenutačno ne žive u Slatini, nego u Zagrebu, a glavni dio pitanja odnosio se na otkaz predsjednika Gradskog vijeća Darija Vrbaslije na mjesto pomoćnika direktorice Turističkog ureda i njegovo zapošljavanje u Zagrebu.
– Vi ste valjda jedini predsjednik gradskog vijeća koji se u vrijeme svog mandata odselio u Zagreb, kao i deseci mladih iz ovoga grada, tražeći zdraviji kruh i bolje mjesto pod suncem. Ne smatrate li da biste iz moralnih obveza prema svojim biračima koje ste izigrali, prema svojim kolegicama i kolegama na listi koje ste izmanipulirali, te prema nama svima vijećnicima, i samom gradonačelniku, trebali dati ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća Slatine? Sudeći prema današnjoj sjednici, Vijeće ćemo imati u večernjim satima…, da biste se vi uspjeli vratiti iz Zagreba i doći na Vijeće, a tko zna, možda nas sljedeći put organizirate i negdje u Zagrebu - rekla je Sanja Bošnjak.
Predsjednik Gradskog vijeća Dario Vrbaslija nije ostao dužan, a radi usporedbe vratio se i na vrijeme HDZ-ove vlasti prije više od godinu dana. Naglasio je da nazočnost Vijeću nije "Sveto pismo" i kome ne odgovara, ne mora doći na sjednicu. Samo dvoje od pet vijećnika nalaze se na privremenom radu u Zagrebu, a treći vijećnik vratio se, otvorio podružnicu svoje tvrtke i zaposlio još dvije mlade osobe. Vrbaslija je prigovorio predsjednici oporbenog kluba vijećnika što je svojevremeno odbila posao ravnateljice Gradske razvojne agencije Slatine te je naveo svoje volonterske aktivnosti u gradu od srednjoškolskog doba.
Slatinski gradski vijećnici usvojili su, između ostaloga, informaciju o nezaposlenosti i zapošljavanju na području grada, odobrili su provedbu ulaganja u dječje igralište u Sladojevcima i društveni dom u Radosavcima te usvojili odluku o jednokratnom otpisu dugova fizičkim osobama.
Petar Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike