Osijek
DESETA DVORIŠNA RAZMJENA U OŠ "GRIGOR VITEZ"

Kroz druženje i zabavu prikupljena su sredstva za učenike u potrebi
Objavljeno 25. rujna, 2018.

Osnovna škola ‘‘Grigor Vitez‘‘ u ponedjeljak poslijepodne organizirala je tradicionalnu, desetu zaredom Dvorišnu razmjenu koja je ovaj put, zbog nestabilnog vremena, održana u školskom holu. Svrha je ove hvalevrijedne humanitarne akcije prikupljanje novčanih sredstava za potrebe učenika te škole koji su slabijeg imovinskog statusa, pa tako sav prihod od prikupljenih donacija odlazi u fond iz kojeg se plaćaju grupne aktivnosti škole onim učenicima čiji im roditelji ili skrbnici to ne mogu priuštiti. Kao i svake godine, odaziv je bio velik. Sudjelovali su svi učenici, njihovi razrednici, nastavnici, roditelji, braća i sestre, ali i brojni drugi stanovnici Gradske četvrti Jug 2 koji su kupovali razne predmete s prepunih štandova i na taj način odlučili pomoći u prikupljanju novčanih sredstava.


"Riječ je o projektu učenika, roditelja i razrednika, čija je voditeljica učiteljica Ljiljana Selak, a koji razvija poduzetnički duh kod djece, lokalno zajedništvo te osjećaj za to koliko je potrebno pomagati jedni drugima. Svake godine organiziramo proljetnu i jesensku Dvorišnu razmjenu i odaziv je uvijek prilično velik. Prikupljamo novčana sredstva kojima pomažemo potrebitim učenicima naše škole koji si ne mogu priuštiti odlazak na ekskurziju, jednodnevne izlete, u kazalište, kino i na sve ostale manifestacije koje škola obuhvaća u svojim kurikulumima, planovima i programima. Kao što vidite, učenici i djelatnici škole na štandovima su izložili i prodaju predmete koje su marljivo i vrijedno skupljali i izrađivali tijekom cijele godine. Djeca ponesu i prodaju razne stare predmete, igračke, odjeću, nakit, knjige te predmete koje su sami izradili", rekao je ravnatelj škole Hrvoje Brod, prof.

Atmosfera je bila izrazito vesela, svi su se jako dobro zabavili i pritom, što je najvažnije, pomogli onima kojima je to najpotrebnije. Ravnatelj je također napomenuo kako je ovo posebna godina za Osnovnu školu ‘‘Grigor Vitez‘‘, jer su joj se dogodile tri važne stvari. ‘‘Na prekrasan smo način proslavili pedeset godina škole, u suradnji s Gradom ostvarili smo projekt energetske učinkovitosti, dok smo u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, u sklopu kurikularne reforme, ušli u projekt izvođenja eksperimentalnoga programa Škola za život‘", kaže Brod. D. Miklić
Atmosfera je bila vesela, svi su se dobro zabavili i, što je najvažnije, pomogli učenicima u potrebi
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike