Sport
ZAVRŠENO JOŠ JEDNO IZDANJE TENISKE PIRAMIDA LIGE

Josip Borovac na tronu naslijedio Hummela
Objavljeno 25. rujna, 2018.

Na terenima ŠRC-a Jezero, u Bosutskom naselju, Decathlon Mastersom okončano je još jedno natjecanje u teniskoj Piramida ligi za rekreativce. Zavjesa na deveto izdanje Piramide spuštena je nakon iznimno zanimljivog i neizvjesnog finalnog susreta igrača do 45 godina u kojem je Josip Borovac pobijedio Hrvoja Grubešu sa 6:3, 3:6, 10:7.


Borovac je osvojio pobjednički naslov i na tronu naslijedio Gorana Hummela, koji je godinama bio dominantan i nepobjediv. Hummelova era trajala je pune tri godine, Piramidu je osvajao 2015., 2016. i 2017., no sad je došlo vrijeme za novog pobjednika. Hummel je ove godine na jednom badmintonskom natjecanju zaradio neugodnu ozljedu i morao se povući s terena. Kako badmintonskih tako i teniskih. Nije ga bilo, ali to nipošto ne umanjuje trijumf Borovca, koji je godinama u osnovnom dijelu lige pri vrhu, igrač iz prvog, drugog ili trećeg reda pa njegov plasman u finale Mastersa nije iznenađenje. Naprotiv, od Borovca se to i očekivalo. S njegovim suparnikom iz finala, Grubešom, sasvim je drukčija priča. Ove je godine napredovao golemim koracima i nakon niza sjajnih igara zasluženo se borio za naslov pobjednika Piramide 2018. Nije osvojio pobjednički pokal, nakon tri zanimljiva seta morao je čestitati Borovcu, ali može biti itekako zadovoljan. Iz sredine je napredovao do vrha i igrao veliki finale.
Igrano je na Bosutskom i finale Utješnog turnira, u kojem je Zsolti Rabbi svladao Ivana Škaru sa 9:7, a pobjednik u konkurenciji "plus 45" bit će poznat sljedećeg vikenda. Finale u toj kategoriji između Marijana Garca i Željka Vrgoča prolongirano je za subotu, 29. rujna.
Tako je nakon 49. kola osnovnog dijela lige, kroz koju je prošlo oko 150 tenisačica i tenisača, na Jezeru stigao kraj još jednom izdanju. Devetom zaredom, ali popularnost najmasovnijeg teniskog natjecanja za rekreativce u Hrvatskoj ne opada. Naprotiv, prijavljuje se sve više i više igrača, i to ne samo iz Osijeka nego i iz cijele Slavonije i Baranje.
- Iznimno smo zadovoljni još jednom Piramida ligom, pobjednik do 45 godina je poznat, još se treba odigrati finalni susret +45 da bi Piramida 2018. bila i službeno završena. Već krećemo u pripreme za deseto izdanje, nama je zimski dio natjecanja iznimno popunjen, jer dolaze nam mnogi igrači iz Vukovara, Belišća, Valpova i okolnih mjesta, gdje se zimi nema gdje igrati tenis. Tako da uopće ne treba dvojiti da će i sljedeća Piramida liga biti zanimljiva i masovna - poručila je Vlatka Garac, voditeljica Piramida teniske lige za rekreativce. I. Liović
Start 1. listopada
“Piramidaši” se neće dugo odmarati, tek što jedno izdanje lige završi, već počinje novo. Rekreativci kao da ne mogu bez tenisa. A deseta zaredom Piramida liga na terenima u Bosutskom naselju starta već 1. listopada i ponovno se očekuje velik odaziv igrača. Organizatori lige iz TK Jezero pozivaju sve zainteresirane da se što prije jave jer naveliko slažu redove za novo natjecanje.
Možda ste propustili...

NEUGODNO ISKUSTVO ALBANCA

Hysaju se u vožnji zapalio automobil

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

Najčitanije iz rubrike