Sport
THE BEST 2018.

Veličanstveni Luka Modrić
najbolji je nogometaš svijeta!
Objavljeno 24. rujna, 2018.
Nema nikakve dvojbe, nogometna 2018. godina je igrača Real Madrida i kapetana Vatrenih

Luka Modrić najbolji je nogometaš svijeta u 2018. godini! Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i igrač Real Madrida pokorio je konkurenciju, iza sebe ostavio fantastičnog nogometaša i nevjerojatnog egocentrika Cristiana Ronalda te sjajnog Mohameda Salaha i zasjeo na tron koji je ove godine njegov i samo njegov. Ovo je nogometna godina Luke Modrića, on je The Best za 2018.


Svečanost dodjele FIFA-inih nagrada održana je u londonskom Royal Albert Hallu, a na skupu gdje se okupila sam krema svjetskog nogometa zvijezda večeri bio je momak iz Zadra, nizak rastom, ali velik djelima. Uoči ceremonije dobro raspoložen, uz suprugu i djecu, prošetao je crvenim tepihom te spremno odgovarao novinarima.
- Puno bi mi značila ova nagrada, ali sretan sam što sam uopće u izboru. Tko god ju osvoji, osvojit će ju zasluženo. Nadam se da ću ju ja dobiti...
I na kraju večeri zasluženo ju je dobio. The Best je u rukama u kojima treba biti, u rukama hrvatskog bisera, koji sve što dodirne pozlati. Kako je netko rekao, od svih njegovih talenata možda je najveći taj što i drugi zbog njega bolje igraju. I zato je svaka momčad s njim puno bolja, znaju to od Zadra preko Zrinjskog i Dinama do Tottenhama i Reala. Znaju to i svi u Hrvatskoj, jer Vatreni su s njim došli korak do vrha svijeta. Ove godine obilježio je svjetsku scenu i zasluženo pokupio sve nagrade koje se dodjeljuju. Kao glavni kreator igre odveo je Real Madrid do naslova prvaka Europe, potom i svjetskog klupskog prvaka. S Hrvatskom se na World Cupu u Rusiji okitio srebrom i zaslužio naslov najboljeg igrača Svjetskog prvenstva. Nitko na zemaljskoj kugli nije mogao ostati imun na njegove čarolije na zelenom travnjaku, pa mu je UEFA dodijelila nagradu za najboljeg nogometaša Europe, a to je učinila i FIFA i proglasila ga najboljim na svijetu. Luka se u Londonu upisao u vječnost, potao je prvi Hrvat koji je proglašen najboljim nogometašem svijeta i zato će 24. rujna 2018. zauvijek ostati upisan u povijest hrvatskog nogometa i sporta uopće. Toga dana Modrić je postao The Best!
- Velika je čast dobiti ovakvu nagradu. Čestitao bih Salahu i Cristianu na sjajnoj sezoni, siguran sam da će se u budućnosti boriti za ovu nagradu. Ovo je nagrada koju dugujem suigračima u hrvatskoj reprezentaciji i Real Madridu te izborniku Daliću i trenerima u Realu. Zahvaljujem svojoj obitelji zbog koje sam nogometaš i osoba kakva jesam - kazao je Luka nakon što mu je The Best uručio prvi čovjek FIFA-e Gianni Infantino.
I onda se vratio na čarobno hrvatsko nogometno ljeto.
- Hvala i mom nogometnom uzoru, Zvoni Bobanu, koji je predvodio hrvatsku reprezentaciju na našem prvom svjetskom prvenstvu, kada smo osvojili broncu. Bili su nam inspiracija za ostvarivanje ovog rezultata u Rusiji.
Nakon govora na engleskom i španjolskom Luka se svijetu obratio i na hrvatskom jeziku.
- Volio bih pozdraviti moju Hrvatsku, imali smo prekrasno ljeto, hvala vam na svim emocijama, podršci i šaljem vam pozdrave - dodao je kroza suze najbolji nogometaš svijeta. Zaplakao je Luka, zaplakao je Zvone Boban u londonskoj dvorani, ali i mnogi Hrvati koji su pratili ceremoniju pred TV ekranima. Teško je sakriti emocije zbog životne i nogometne priče momka koji je od prognanika iz zadarskog zaleđa otišao do vrha i postao planetarna nogometna zvijezda, kojoj se svijet u londonskom Royal Albert Hallu još jednom naklonio.
Luka je spomenuo bivšeg suigrača Ronalda, koji nije došao na ceremoniju u Londonu, nije ga bilo ni u Monte Carlu kad je UEFA izabrala Modrića za najboljeg nogometaša Europe. Nije bilo ni Lea Messija. Proteklih godina njih su se dvojica izmjenjivala na tronu najboljeg na svijetu, ove godine Modrić je učinio nemoguće i smijenio nedodirljive.
Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić bio je u konkurenciji za najboljeg trenera godine, ali unatoč svim čudima koje je napravio s Hrvatskom u Rusiji nije mogao na tron. To je mjesto bilo rezervirano za izbornika svjetskih prvaka, Francuza Didiera Deschampsa. Koliko god smo priželjkivali nagradu u Dalićevim rukama, treba biti objektivan i priznati kako ju je Deschamps zaslužio. Još jedan Francuz proglašen je najboljim u konkurenciji "trener godine". Reynald Pedros, koji vodi nogometašice Lyona, slavio je u konkurenciji ženskog nogometa. Za najbolju nogometašicu svijeta izabrana je Marta, kapetanica reprezentacije Brazila. Prije nego što je dobio nagradu za najboljeg nogometaša svijeta, Modrić je izabran i u najbolju momčad 2018. Uz njega idealnih 11 svijeta čine David De Gea, Dani Alves, Raphael Varane, Sergio Ramos, Marcelo, N‘Golo Kante, Eden Hazard, Lionel Messi, Kylian Mbappe i Cristiano Ronaldo. Nagrada "Ferenc Puškaš" za najljepši pogodak godine pripala je Mo Salahu za krasan gol protiv Evertona, a najboljim vratarom godine proglašen je Belgijac Thibaut Courtois. Lennart Thy dobio je nagradu za fair-play godine, a svjetska nagrada za najbolje navijače pripala je tifosima Perua.
Ivana Liović
Luka Modrić

najbolji nogometaš svijeta

Nevjerojatna godina, najbolja u mom životu. Kada malo bolje razmislim, vjerojatno nisam svjestan što sam postigao individualno i momčadski. Ponosan sam i pamtit ću ovu godinu zauvijek
Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

Najčitanije iz rubrike