Regija
21. MIHOLJSKI DANI

Večer pučkih pjesnika u Lovasu po 19. put
Objavljeno 24. rujna, 2018.
LOVAS - - U organizaciji pučke pjesnikinje Katice Filić-Gađine i Općine Lovas održana je 19. Večer pučkih pjesnika u Domu kulture, a u sklopu 21. Miholjskih dana i 25 godina Općine Lovas. I ove godine na Večeri pučkih pjesnika okupili su se brojni pjesnici iz cijele Slavonije i Baranje, bilo je tu ljubavne, ratne, humoristične poezije i druge tematike, a dvoranom se smjenjivao žamor i smijeh, uvijek praćen pljeskom.
Najveće oduševljenje izazvala je pjesma ‘‘Breze‘‘ poznatog ilačkog pučkog pjesnika Đuke Kuveždića, koji je u svom uratku opjevao selo domaćina – Lovas, a do sada nije propustio Večer pučkih pjesnika i, kako je rekao, uvijek voli doći u Lovas. Kako je ovaj događaj iz godine u godinu sve posjećeniji, dogovoreno je da će iduće godine, u povodu 20. godišnjice susreta pučkih pjesnika biti objavljen zbornik radova svih pjesama i proza, koje su se mogle čuti prethodnih godina.
Sve je uvodno pozdravila načelnica Općine Lovas Tanja Cirba, koja je rekla kako ova manifestacija iz godine u godinu okuplja sve više pučkih pjesnika i da sama manifestacija obogati program Miholjskih dana.M.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike