Regija
NIŠTA SE NE OSTAVLJA SLUČAJU

Predrijevčani spremni za Mijoljsku potkovu
Objavljeno 25. rujna, 2018.
GORNJE PREDRIJEVO - Nepunih tjedan dana prije konjičke priredbe Mijoljska potkova u Gornjem Predrijevu sve je spremno za tu najveću manifestaciju u selu. Detaljno je isplaniran program pa se sada već zna da će 30. rujna poslije jutarnjeg prijma natjecatelja i gostiju biti zajednički doručak, a u 10.30 sati blagoslov hipodroma, konjičkih zaprega i jahača. Kolona jahača i zaprega sa sviračima obići će selo, a sat vremena kasnije počinju kvalifikacijske galopske utrke. U poslijepodnevnim satima članovi sopjanske udruge Sport za sve prezentirat će stari sport bacanje potkova, a priprema se i revijalni prikaz konjičkih vještina jahača i konjičkih zaprega s western-jahanjem i preciznim upravljanjem konjičkim zapregama. Za 16 sati predviđa se održavanje drugog dijela galopskih utrka, a zatim proglašenje pobjednika. U slučaju lošeg vremena, održat će se aktivnosti koje bude moguće održati.
Tajnik udruge Tihomir Horvatin kaže da su svi jahači koji su sudjelovali na lanjskoj Potkovi potvrdili sudjelovanje i ove godine, a dolaze i novi jahači iz Zagreba, Vukovara, Branjinog Vrha, Bankovaca, Širokog Polja, Karlovca, Đurđevca, Zeline, Podgorača, Velikog Rastovca. "Prema dosadašnjim najavama, ove bi godine na Mijoljskoj potkovi moglo biti oko 25 jahača i više od deset zaprega, odnosno oko 40 konja. Prvi put zainteresirani sudionici Potkove samoinicijativno nam se javljaju, a sve više sponzora također želi sudjelovati u ovoj manifestaciji", kaže Horvatin.
Organizatori očekuju oko 1500 ljudi te najavljuju da će se kuhati čobanac, peći odojci, bit će i janjetine, a imat će i točionicu piva. P. Žarković
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJAT ĆE VUKOVARSKO-SRIJEMSKU ŽUPANIJU

Kazalište Županja i Scena Martin na državnim festivalima

Najčitanije iz rubrike