Kultura
LIKOVNA KOLONIJA DRUŠTVA VILA VELEBITA

Pejsaže Požege i okolice slikala 24 umjetnika
Objavljeno 24. rujna, 2018.
POŽEGA - Požeško Ličko zavičajno društvo Vila Velebita 4. put je organiziralo likovnu koloniju na koju se ove godine odazvalo 24 umjetnika iz kontinentalnog dijela Hrvatske, od Zagreba, Koprivnice, Kutine, Osijeka, Orahovice, Slavonskog Broda do Vinkovaca, a posebno nekoliko umjetnika iz Požege. Tradicija je to koju je inicirao predsjednik Društva prof. dr. Josip Fajdić.
- Ove godine ponovno imamo veliki broj umjetnika. Neki od njih, koji su bili spriječeni poslat će svoja djela kao svoj prilog. Prošle godine bili su umjetnici iz Mađarske pa smo imali i međunarodni karakter, no ove godine oni su zbog obveza izostali. Radit će se uglavnom u tehnikama ulja, akvarela, akrila, a motivi su pejsaži Požeštine, urbana arhitektura i vedute grada Požege. Likovna kolonija jednodnevna je i tematska pod nazivom "Naša Požeština". Od urađenih radova pripremit ćemo do kraja godine izložbu - istakao je Fajdić, zadovoljan odazivom i uvjeren u nastavak ove priče ako bude dovoljno sredstava. Želja je organizatora poveći financijski plan, što je veliki izdatak za jednu udrugu.
Održavanje likovne kolonije organizacijski je pomogao grad Požega, a sve umjetnike na tradicionalnom doručku prije odlaska na slikanje pozdravio je zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha, rekavši: "Dajte nam svoju sliku grada kako ga vidite". Zahvalio se svim umjetnicima koji dolaze, stvaraju radove i ostavljaju ih na dar domaćinima. AGM Kruna
Možda ste propustili...

MEMOARSKI TRIJUMF SLAVNOGA GLUMCA I IZVRSNOG PRIPOVJEDAČA

Od dječaka iz radničkog naselja do kapetana Picarda u Zvjezdanim stazama

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

ORIGINALNI HRVATSKI BREND SE ŠIRI

U Kopenhagenu otvoren najveći Muzej iluzija u Europi

Najčitanije iz rubrike