Kultura
PREMIJERA PREDSTAVE "ROBINSON CRUSOE ILI O USAMLJENOSTI"

Mnoge stvari uzimamo zdravo za gotovo
Objavljeno 24. rujna, 2018.
ZAGREB - U Kazalištu Knap zagrebačku premijeru predstave "Robinson Crusoe ili o usamljenosti‘‘ održat će u četvrtaka, 27. rujna u 20 sati Kazališna družina Pinkleci koja djeluje od 1987. godine i od tada svojim predstavama uveseljava djecu i mlade do 18 godina.
Predstava je napravljena prema romanu Daniela Defoa, a namijenjena je djeci starijoj od deset godina. Režiju potpisuje Morana Dolenc, a glumi Bruno Kontrec.
Predstava donosi priču o mladom Robinsonu koji se, unatoč roditeljskom protivljenju pa i vlastitom strahu, jednog jutra konačno odlučio priključiti posadi nekog broda i otisnuti na more, na valove, u nepoznato. Zatim je doživio brodolom, pa je sljedećih trideset godina proveo na zabačenom otoku usred oceana - potpuno sam. Tek je na otoku otkrio koliko mu i na koje načine udobnost doma nedostaje, prvenstveno u malim, praktičnim stvarima koje mnogi od nas ovako, u sigurnom okruženju ljudskih zajednica, uzimamo zdravo za gotovo.
Tako je Robinson morao naučiti promatrati prirodu kao svojeg prijatelja i neprijatelja: vjetar i kiša upravljali su njegovim odlukama, godišnja doba naučila su ga kalendaru, sirova hrana prisilila ga je kuhati, tama noći dovela ga je vatri…
Kako je vrijeme u izolaciji odmicalo, Robinson je postajao sposobniji i u nepoznatom je komadiću kopna na kojemu je spasio goli život, pronašao dom, utočište i sigurnost. Stvorio ih je mukotrpnim radom, vlastitom domišljatošću i nevjerojatnom upornošću. D.Kć.
Možda ste propustili...

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

Najčitanije iz rubrike