Kultura
DRŽAVNI ARHIV OSIJEK

Nove mrežne stranice Arhiva
Objavljeno 24. rujna, 2018.
OSIJEK - U sklopu obilježavanja Dana europske baštine 2018. godine Državni arhiv u Osijeku organizira u srijedu, 26. rujna, u 11 sati u Državnom arhivu u Osijeku (Tvrđa, Kamila Firingera1, jugoistočni ulaz) prezentaciju novih mrežnih stranica Arhiva s objavom izbora digitaliziranih fotografija i razglednica iz fundusa ustanove. O novostima u radu govorit će ravnatelj dr. Dražen Kušen i viša arhivistica Erika Žilić Vincetić.
U sklopu programa koje potiče Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, temu ovogodišnjih Dana baštine - Umjetnost dijeljenja - Državni arhiv u Osijeku (DAOS) obilježit će prezentacijom novih mrežnih stranica preko kojih će povećati dostupnost informacija o kulturnoj baštini u svom fundusu svim zainteresiranim pojedincima i skupinama kao svoj doprinos obilježavanju Europske godine kulturne baštine 2018. godine.
Pored redovitog i ažurnog informiranje korisnika o svim relevantnim stvarima povezanim s ustanovom, dostupnošću i korištenjem gradiva, preko novih mrežnih stanica namjerava se postići kontinuirana i susljedna mrežna prezentacija hrvatske kulturne baštine iz fundusa DAOS.
U okviru ove prezentacije će istaknuto mjesto imati objava digitaliziranog arhivskoga gradiva koja započinje objavom izbora iz bogatog fundusa fotografija i razglednica, a nastavit će se kontinuiranim objavljivanjem izbora različitih digitaliziranih baštinskih zapisa iz fundusa ustanove. D.Kć.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike