Mozaik
PUSTOLOVINA INDONEZIJSKOG TINEJDŽERA

Preživio punih 49 dana plutajući oceanima
Objavljeno 25. rujna, 2018.
Priča idealna za predložak za filmski scenarij dolazi iz južne Azije. Indonezijski tinejdžer koji je radio na ribarskoj splavi preživio je punih 49 dana na moru nakon što su ga snažni vjetrovi bacili na pučinu, javlja u ponedjeljak BBC. Devetnaestogodišnji Aldi Novel Adilang bio je na ribarskoj splavi s nastambom 125 kilometara od indonezijske obale sredinom srpnja kada se zbog jakog vjetra prekinuo konop sidra. Budući da splav nema motor ni vesla, tinejdžer je, prepušten morskim strujama, otplovio 4000 kilometara dalje nedaleko od otoka Guam, gdje ga je na kraju spasilo panamsko plovilo.
Mladić s indonezijslog otoka Sulawesija radio je na ribarskoj splavi na kojoj se hvataju ribe s pomoću svjetiljki. Splav pluta nasred mora, ali je usidrena. Svaki tjedan tinejdžer bi dobio novu pošiljku hrane i vode od poslodavca koji bi došao po ribu. Kada su ga snažni vjetrovi bacili daleko na more, imao je samo ograničenu količinu hrane i vode. Rekao je da je bio uplašen i da je plakao. Pio je morsku vodu i jeo ribu koju bi ulovio i zatim skuhao zapalivši drvenu ogradu splavi.
- Svaki put kada je vidio veliki brod, rekao je da se ponadao, ali je pokraj njega prošlo više od deset brodova. Ni jedan se nije zaustavio ili ga nije primijetio - izjavio je indonezijski diplomat u Japanu Fajar Firdaus za Jakarta Post. Spasilo ga je panamsko plovilo kod Guama 31. kolovoza i prebacilo u Japan. Adilang je došao u Japan 6. rujna i dva dana poslnije vratio se u Indoneziju.H
 
4000

kilometara otplutala je splav s 19-godišnjakom
Možda ste propustili...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike