Autoglas
LEGENDA SA STRUJOM

Budućnost neće biti dosadna uz Peugeot e-Legend Concept
Objavljeno 25. rujna, 2018.
Električni pogonski sklop omogućuje Conceptu autonomiju od čak 600 kilometara

Peugeot je predstavio e-Legend Concept, uzbudljivu viziju budućnosti užitka u vožnji. Kako bi predstavio svoju tehnološku viziju, e-Legend Concept nadahnuće pronalazi u nasljeđu marke. Prema uzoru na legendarni model 504 Coupé, prepoznatljive stilske značajke koje pridonose užitku u vožnji dobile su novi izraz: diskretne, snažne, oštre i zavodljive linije, kabina koja se spušta prema stražnjoj osovini te se odlikuje velikim staklenim površinama.


Sprijeda se ističe vizualan potpis u obliku triju linija i dvaju dvostrukih modula. Tehničke komponente smještene su ispod svjetala i opremljene svim sustavima za pomoć u vožnji. Cijela je prednja maska uglavljena između prednjih blatobrana i razdijeljena je na dva dijela crnom aluminijskom prednjom gredom koja je zamijenila odbojnike od kromiranog inoksa. Straga se vozilo odlikuje prepoznatljivim vizualnim potpisom game PEUGEOT u obliku triju linija te naprednom tehnologijom. Treće stop-svjetlo smješteno je iznad stražnjeg stakla.
Bočne strane obrađene su kao tri zasebna područja, među ostalim, uz produžetak tehničke platforme u donjem dijelu i široki dio sa staklenom površinom nadahnut odnosom čelika i stakla na modelu Peugeot 504 Coupé. Zahvaljujući tim velikim staklenim površinama, kabina automobila e-Legend Concept preplavljena je svjetlošću. Svodovi kotača oblikovani su u negativu, a prednji se odlikuju i dodatnim otvorima za strujanje zraka. Zaslon na kojemu se prikazuje personalizirana poruka dobrodošlice kao i informacija o razini napunjenosti baterije, koja je korisniku bitna prije polaska, vidljivi su već izvana. Osobe izvan vozila se na taj način upozoravaju da se automobil kreće u autonomnom načinu rada. Dodirna komanda za otvaranje vrata skrivena je u trokutastom staklu.
Siva karoserija suptilno je ukrašena detaljima u boji šampanjca koji su posebno izraženi. Ovisno o vanjskom osvjetljenju, nijansa vozila mijenja se od kromirane, u kojoj se reflektira cijela okolina, do sjajne brončane nijanse. Pri obradi je korišten postupak sličan postupku izrade najpoznatijih bočica parfema. Kotači imaju 19-inčne naplatke s gumama Michelin u dimenzijama široke potrošnje.
Milan Bugarić
// premijera //
Potpuno električan pogonski sklop
e-LEegend Concept pokretat će električni pogonski sklop. S pomoću baterija od 100 kWh motor razvija okretni moment od 800 Nm i snagu od 340 kW s pogonom na čeiri kotača. To omogućuje ubrzanje od 0 do 100 km/h u manje od četiri sekunde i maksimalnu brzinu od 220 km/h. Domet je 600 km, pri čemu se baterija do kapaciteta dovoljnog za 500 km puni za samo 25 minuta.