Mozaik
ZELJARIJADA

Degustacija megasarme od 1333 m!
Objavljeno 23. rujna, 2018.
Degustacijom megasarme od 1333 metra u Vidovcu je otvorena 21. Zeljarijada. Sarmu je tri dana pripremalo 25 profesionalnih kuhara i 20-ak učenika za kuhare, a upotrijebili su 1200 velikih glavica kiselog Varaždinskog zelja, točnije 22.000 listova, te 300 kilograma junećeg i 410 kilograma svinjskog mesa, 105 kilograma riže i 75 kilograma kobasica.
Varaždinsko je zelje od prošle godine dobilo oznaku izvornosti na razini EU-a. Zeljarijada je ove godine obuhvatila i škole i restorane u Varaždinskoj županiji. "37 škola javilo se za pripremu jela sa zeljem za svoje učenike. Učenici kuhari pripremali su tri vrste jela za sudionike jednog dijela manifestacije. Uključili su se restorani u Varaždinskoj županiji s jelima od zelja na jelovniku", rekao je predsjednik Hrvatskoga kuharskog saveza Damir Crleni.H
Možda ste propustili...

LUKA VIDOVIĆ S PREDSTAVOM “U ČEMU JE TRIK?”

Stiže i u Donji Miholjac i Slatinu

U NEDJELJU 14. TRAVNJA POČINJE 20. ZAGREBDOX

Pobjednici Sundancea, Berlinalea, SSF-a...

Najčitanije iz rubrike