Sport
HEP TENISKI KUP HRVATSKE

Donji Miholjac osvojio 20 tisuća kuna i odlučio ih darovati
Objavljeno 24. rujna, 2018.
Osijek je bio domaćin trećeg izdanja Kupa na kojem se okupilo 12 hrvatskih teniskih momčadi

Momčad Donjeg Miholjca nastavila je dominaciju na teniskom HEP Kupu Hrvatske koji je treću godinu zaredom igran u Osijeku. Miholjčani su na trećem izdanju osvojili svoj treći naslov pobjednika i sad na Kupu imaju niz od deset pobjeda bez poraza!


Bio je to lijep teniski hepening u gradu na Dravi u organizaciji Teniskog saveza Osječko-baranjske županije i HTS-a, uz potporu Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, a nastupilo je ukupno 12 momčadi. Igralo se na dvije lokacije, na ŠRC-u Jezero na Bosutskom te na Zelenom polju u domu TK Olimpija na kojem je održana i glavnina događaja.
Miholjčani su ponovno bili nepobjedivi, naslov prvaka obranili su lakim i uvjerljivim pobjedama. Na startu su kao nositelji bili slobodni, potom su u četvrtfinalu nadigrali zagrebački Futur s 4:1, u polufinalu bili su bolji od Vulpesa s 5:0. Bez krivog koraka odradili su i finalni meč. U susretu za naslov sastali su se s Chromos Savicom i slavili s 3:0. U finalu je Mate Delić svladao Alena Rogića (3:6, 6:3, 6:2), Franjo Raspudić bio je bolji od Filipa Svaline (6:2, 6:2), dok je Filip Veger dobio prvi set protiv Roberta Marića sa 6:2 i vodio 1:0 u drugom, a onda mu je suparnik predao dvoboj. Kako je pobjednik bio odlučen već nakon singlova, dogovorom momčadi susreti parova nisu niti igrani. Inače, jedan od favorita za osvajanje Kupa, aktualni prvak države HTK Zagreb, natjecanje u Osijeku završio je kao treći. U polufinalu zaustavljen je od Chromos Savice, pa je morao igrati susret za broncu u kojem je bio bolji od Vulpesa.
Miholjčani su opet bili ispred svih, a osim naslova prvaka osvojili su i 20.000 kuna, koje će, kao i u prethodna dva izdanja, darovati u humanitarne svrhe. Lijepa je to gesta, igrači su novac mogli podijeliti između sebe, ali odluka je bila - ima onih kojima je novac potrebniji. Ove godine nagrada će završiti u rukama roditelja jednog bolesnog diječaka.
Inače, ukupni nagradni fond Kupa, kojemu je generalni sponzor bio HEP, iznosio je 50.000 kuna, najviše su osvojili pobjednici, ali svoj dio kolača dobile su sve momčadi plasirane do osmog mjesta. U finalu Utješnog turnira Olimpija 1984 svladala je Novu Gradišku s 3:2.
Ivana Liović
I treće izdanje HEP Kupa Hrvatske prošlo je u dominaciji Donjomiholjčana
NE ZNAJU ZA PORAZ
Miholjčani su u Osijek ponovno došli u jakom sastavu i pokorili konkurenciju. Pobjednički sastav u Kupu činili su: Mate Delić, Franjo Raspudić, Filip Veger, Tomislav Draganja, Vatroslav Šrajer, Borna Bogičević, Robert Marić, Jonathan Kubena i Goran Hummel. Nisu svi izlazili na teren, ali svi su zaslužili medalje i pokal.
Možda ste propustili...

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

PLAY-IN NA NBA PARKETIMA

Sixersi na Knickse, Miami na popravni

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

Najčitanije iz rubrike