Regija
12. VALPOVAČKI SAJAM OBRTNIŠTVA I MALOG PODUZETNIŠTVA

Prilika za predstavljanje, prodaju i razmjenu novih iskustava
Objavljeno 24. rujna, 2018.
VALPOVO - U organizaciji Valpovačkog poduzetničkog centra d.o.o. te u suradnji s Udruženjem obrtnika, središnji valpovački Trg kralja Tomislava proteklog je vikenda 12. godinu zaredom bio domaćin Valpovačkog sajma obrtništva i malog poduzetništva.
Na svečanosti otvaranja nazočnima su se obratili direktor Valpovačkog poduzetničkog centra Vanja Miličević, uz kojeg su bili i zamjenica gradonačelnika grada Valpova Ana Brajnović i zamjenik Hrvoje Gašparović, predstavnici Obrtničke komore Osječko-baranjske županije na čelu s Darkom Kneževićem te Goran Ivanović, zamjenik župana Osječko-baranjske županije, koji je i otvorio sajam.
Sajam je okupio tradicionalno velik broj izlagača i posjetitelja, a ove godine na sajmu je izlagalo 39 izlagača. Na sajmu su se predstavili poljoprivednici, obrtnici i poduzetnici s lokalnog područja te na taj način prezentirali svoje proizvode i usluge. Prema broju posjetitelja postalo je razvidno da je iz godine u godinu valpovački sajam postao središnji poslovni događaj ovog kraja i nezaobilazno mjesto okupljanja velikog broja izlagača i posjetitelja.
U sklopu Valpovačkog sajma obrtništva i malog poduzetništva, Valpovački poduzetnički centar je u Centru kulture Katančić organizirao javnu tribinu pod nazivom "Svakodnevno gospodarenje otpadom u kućanstvima". Tribina je bila namijenjena svim građanima Valpovštine i korisnicima javne usluge odvoza komunalnog otpada s područja Grada Valpova, općina Bizovac i Petrijevci kako bi se informirali o novom sustavu gospodarenja otpadom koji s primjenom kreće od 1. studenoga.
Aktivno sudjelovanje građana u procesu recikliranja prva je faza u novom sustavu i izravna pomoć razvoju gospodarstva, očuvanju prirodnih resursa i smanjenju ukupne količine otpada. Javna tribina bila je odlično posjećena te su svi sudionici izrazili zadovoljstvo obrađivanjem odabrane tematike. Tribinu je otvorio predstavnik Valpovačkog poduzetničkog centra d.o.o. Marko Barišić, a predavači su bili Tihana Škugor, voditeljica sustava kvalitete i zaštite okoliša u Unikomu i Željko Harkanovac, direktor tvrtke Urbanizam d.o.o. Valpovo. Ta manifestacija održana je u sklopu Valpovačkog turističkog ljeta.L.Aničić
PREZENTIRATI PONUDU
Sama ideja organiziranja sajma ovakve vrste u Valpovu prije 12 godina je proizišla iz svojevrsnog nedostatka kvalitetnog prezentiranja i promoviranja obrtničkih proizvoda te općenito nedostatka marketinških aktivnosti u obrtništvu i poduzetništvu. Stoga je i pokretanje Sajma imalo za cilj prezentirati ponudu obrtništva, malog poduzetništva, poljoprivrede i agroturizma, te privući što veći broj izlagača i posjetitelja na području Valpovštine. Iz godine u godinu ovaj sajam postaje jedinstvena prilika predstavljanja proizvoda i usluga, poslovnog umrežavanja te mjesto neposredne komunikacije, edukacije i povezivanja ljudi i tržišta, poručili su organizatori.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike