Crna kronika
NAKON NOVE PUCNJAVE U ZAGREBU

Uhićene dvije osobe, za trećom se traga
Objavljeno 24. rujna, 2018.
Kriminalističkim istraživanjem pucnjave na raskrižju Vukovarske ulice i Avenije Marina Držića policija je obuhvatila tri muškarca, od kojih je jedan smješten u bolnicu zbog posljedica ranjavanja vatrenim oružjem, drugi je priveden, a za trećim se traga. Za sukob, koji se dogodio u petak oko 20.40 sati, policija je sa sigurnošću utvrdila da ni na koji način nije povezan s prethodnim slučajem pucnjave u Vukomercu, 12. rujna, rekao je novinarima zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Teur.
- Ovaj slučaj ne može se dovesti ni u kakvu vezu s prethodnim događajem. To nije bio sukob između romskih obitelji, nego sukob dviju osoba zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa - naglasio je Teur, dodavši da su tri muškarca koja su obuhvaćena policijskim istraživanjem hrvatski državljani, ali imaju prebivalište na području Mađarske. Te osobe poznate su od prije zagrebačkoj policiji, ali u posljednje vrijeme nisu bile obuhvaćene nikakvim kriminalističkim istraživanjem. Inače, policija je nakon pucnjave u bolnici uhitila još 12 osoba, no one su puštene u subotu ujutro jer nisu sudjelovale u obračunu.
Teur kaže da je stanje sigurnosti u Zagrebu sigurno, unatoč dva slučaja pucnjave koja su uslijedila u razmaku od samo desetak dana. Zagreb je definitivno siguran grad, a tome u prilog idu statistički podatci za prvih osam mjeseci prema kojima je na zagrebačkom području zabilježeno 6,1 posto manje svih kaznenih dijela, od toga 2,5 posto manje kaznenih djela protiv života i tijela i 50 posto manje ubojstava u odnosu prema prethodnoj godini kad su zabilježena četiri ubojstva.
Policija je izvijestila da je u pucnjavi na raskrižju Vukovarske ulice i Avenije Marina Držića u petak navečer teško ozlijeđen 30-godišnjak koji je sam potražio liječničku pomoć, a 32-godišnjak koji je na njega pucao doveden je na kriminalističko istraživanje. Sudionici sukoba na raskrižje su došli s dva osobna vozila, iz onog marke Seat bosanskih oznaka 32-godišnjak je iz vatrenog oružja teško ozlijedio 30-godišnjaka koji se dovezao vozilom marke Audi mađarskih nacionalnih oznaka. Ozlijeđeni 30-godišnjak sam je potražio liječničku pomoć u Klinici za traumatologiju, a 32-godišnjak je u službenim prostorijama na kriminalističkom istraživanju.H
Možda ste propustili...

OČEVID NESREĆE NA VUKOVARSKOJ OBILAZNICI

Na mokroj cesti zabio se kamionom u drugi šleper

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana