Novosti
PREDSTAVLJEN POLITIČKI PROJEKT DESNO

Đapić: U Hrvatskoj mogu živjeti samo politički Hrvati
Objavljeno 22. rujna, 2018.

VUKOVAR - Objavom deset teza suverenističke Hrvatske otvara se novo poglavlje u hrvatskoj politici i vjerujem kako ćemo pokrenuti snažan val preporoda kako bismo stali na kraj dosadašnjoj politici sterilnosti i odumiranju politike suvereniteta, poručio je predsjednik stranke DESNO Anto Đapić, na predstavljanju političkog projekta DESNO u Vukovaru.
Naglasio je kako je došlo vrijeme da hrvatski građani biraju između Titove i Stepinčeve Hrvatske te da se iz Ustava izbaci antifašizam, a ugradi kršćanstvo kao temeljna vrijednost.
"Naša je teza da u Hrvatskoj mogu živjeti samo politički Hrvati i oko toga nema pregovora, pogodbe ni kompromisa. Danas moramo govoriti o formiranju druge Republike, jer je 2003. godine Sanader afirmirao političko srpstvo u Hrvatskoj, uzimajući SDSS u koaliciju", poručio je Đapić i založio se za reviziju državljanstva, odnosno ukidanje državljanstva onima koji su ratovali protiv Hrvatske, kao i za reviziju Zakona o općem oprostu.
Po njegovim riječima, hrvatska nacionalna većina je stavljena u poziciju građanstva, a političke nacionalne manjine u poziciju nacija, pa Milorad Pupovac manipulacijama s osam manjinskih zastupnika godinama diktira procese u Hrvatskoj.


„Treba nam izborni zakon po kojemu će Hrvatska biti jedna izborna jedinica i svi će državljani imati pravo glasa. Možda će tada biti više Srba u Saboru, vidjet ćemo“, naveo je i dodao kako hrvatska politika šalje poruke na krivu adresu, jer ne treba govoriti Aleksandru Vučiću da Srbija neće ući u Europsku uniju već „treba reći Merkelici da Srbija neće u EU dok je Hrvatska u njoj, jer što ćemo mi u Uniji ukoliko uđe i Srbija".


Govoreći o najavljenom prosvjedu u Vukovaru, istaknuo je kako podupiru prosvjed, ali se neće dopustiti uvući u obračune unutar HDZ-a.
Poručio je i kako politički projekt DESNO ne ide na osiguravanje nekoliko mandata u Hrvatskom saboru kako bi njima tezgarili i dogovarali parlamentarnu većinu, već idu na pobjedu kako bi stvorili uvjete za ustavotvornu skupštinu i radikalnu promjenu izbornog zakona.
I Pero Ćorić, jedan od inicijatora projekta DESNO, potvrdio je kako daju punu potporu vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi i članovi toga pokreta bit će nazočni na prosvjedu 13. listopada, ali bez stranačkih obilježja, kao osobe kojima je stalo da zločince konačno stigne ruka pravde.
„Bez radikalnih zaokreta Hrvatskoj neće biti bolje, a radikalno ne podrazumijeva kao 1991. godine imati pušku u ruci već da radikalno i bez fige u džepu kažemo što je problem i gdje je rješenje, odnosno kako možemo pomoći Hrvatskoj“, rekao je Ćorić.
D. Korpoš

Možda ste propustili...