Sport
SVJETSKO PRVENSTVO U KICKBOXINGU ZA JUNIORE I KADETE

Una Maravić svjetska prvakinja
Objavljeno 22. rujna, 2018.

SLATINA - Na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu za juniore i kadete, koje je prošloga tjedna održano u talijanskom Lido di Jesolu nedaleko od Venecije, članice hrvatske reprezentacije iz Slatine Una Maravić i Eva Gal postigle su izuzetne rezultate i osvojile dvije medalje. Eva se natjecala u jednoj, a Una u dvije discipline.
Una Maravić pobijedila je u finalnoj borbi discipline kick light za juniorke do 55 kilograma predstavnicu domaćina Alessiju Dagostino s 3:0. Do samog vrha discipline kick light došla je pobijedivši redom Slovakinju Turcanikovu, Grkinju Konstantinu, Portugalku Madeiro i u velikom finalu Dagostino za osvajanje prvog mjesta i titule prvakinje svijeta.
U osmini finala discipline light contact za juniorke do 55 kilograma Una je pobijedila Njemicu Pickel, ali je u četvrtfinalu izgubila od Ruskinje Shapronas. Nju je u finalnom susretu pobijedila druga hrvatska predstavnica Sara Pešut, pa je i to zlato došlo u Hrvatsku.
Eva je do bronce u disciplini point fight za starije kadetkinje do 28 kilograma došla pobjedom u četvrtfinalu protiv Talijanke Trecani. Na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu nastupilo je 2312 natjecatelja iz 64 zemlje svijeta, što povećava značenje medalja koje su osvojile hrvatske natjecateljice.
Eva i Una prošlogodišnje su prvakinje Hrvatske u semi contactu u kick lightu i light contactu, svaka u svojoj kategoriji. Eva je također bila ovogodišnja pobjednica Europskog kupa održanog u Karlovcu, a Una je pobjednica ovogodišnjeg Svjetskog kupa održanog u Budimpešti.

Petar Žarković

Najčitanije iz rubrike