Sport
IZNENAĐENJE U GRADSKOM VRTU

Zwolinski srušio i Osijek
Objavljeno 22. rujna, 2018.
Gorica je i u Gradskom vrtu pokazala zbog čega nosi ime hit dosadašnjeg dijela hrvatskog prvenstva. Zahvaljujući svom sjajnom strijelcu Poljaku Lukaszu Zwolinskom koji je iskoristio jednu malo bolju priliku koja mu se ukazala, te sigurnom vrataru Kristijanu Kahlini odnijeli su gosti sva tri boda sa osječkog stadiona. Osijek je bio bolja momčad, ali u svojim redovima nije imao čovjeka koji će barem jednu od dovoljno prilika koje je stvorio pretvori u pogodak. Henty je bio raspoložen, ali to nije bilo dovoljno, jer sve što je pripremio njegovi su suigrači promašili, pa su bijelo-plavi, doživjeli prvi ovosezonski poraz pred svojim navijačima i tako opet napravili veliki korak unatrag kada je u pitanju borba za vrh ljestvice.
Kahlina čuvao goste

Gorica je agilnije ušla u susret, pa je već u šestoj minuti opasno zaprijetila. Slobodan udarac skrivio je Mudražija na 20-ak metara. Loptu je uzeo Lovrić, udarcem prebacio „živi zid“ Osijeka i pogodio gredu. Tri minute kasnije isti je igrač pokušao udarcem s ruba kaznenog prostora, ovaj put je bio još precizniji, lopta je išla u okvir vrata, pa je Malenica morao intervenirati i izbaciti je u korner. Ti početni pokušaji gostiju bili su signal Osječanima za buđenje, ali prije nego li su krenuli u napade ostali su bez Mudražije koji je već u 13. minuti morao zbog ozljede napustiti igru, a zamijenio ga je Kamenar. Prva Osijekova prijetnja stigla je također iz slobodnog udarca. Izvođač je bio, naravno, Bočkaj, ali nije to bila njegova zona. Morao se oprobati s gotovo 30 metara, udarac je bio precizan, ali i lagan pa ga je Kahlina zaustavio bez problema. Onda je krenuo Henty koji je bio raspoložen za igru. U 23. Minuti izmiješao je obranu gostiju, napravio si je prostor za udarac, pucao prizemno s ruba kaznenog prostora, ali je Kahlina odlično intervenirao i skrenuo loptu iz samo donjeg desnog kuta u korner. U 27. minuti Henty je još jednom pobjegao obrani gostiju, ovaj put po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor, povratnom loptom tražio i pronašao Marića čiji je mlak udarac sa pet metara zaustavio Kahlina.  Bilo je to razdoblje bolje igre Osijeka, ali bez konkretne završnice akcija. U 39. minuti još jednom je prijetio Bočkaj iz slobodnog udarca, ovaj put s 20-ak metara, lukavo je gađao kut u kojem je bio Kahlina, no vratar gostiju bio je spreman na taj pokušaj i lopta je završila u njegovim rukama. Posljednju prijetnju u prvom dijelu Osječani su stvorili u 44. minuti. Hajradinović je dobro pronašao Marića na drugoj vratnici, koji je mogao i pucati, ali se odlučio na povratnu loptu prema Hentyu koju je obrana Gorice uspjela osujetiti i izbiti je u korner. Taj prvi dio susreta nije protekao u nekakvom posebnom tempu jer su Osječani očito respektirali brzinu i napadački potencijal gostiju pa nisu baš posve spustili gard. Zato se na odmor otišlo bez pogodaka, iako je se ne može reći kako prilika, posebno Osijekovih, nije bilo.
Zwolinski neumoljiv


Promašaji bijelo-plavih nastavili su se i u drugom dijelu. U 47. minuti opet je Henty „zakuhao“ po lijevom krilu, tražio Bočkaja u „petercu“, a Kahlina je to osujetio i ispred Bočkaja uspio izbaciti loptu. I onda šok. Gorica je povela iz prve prave prilike. U 57. minuti Osijek je imao obećavajuću situaciju pred vratima gostiju, ali je Bočkaj donio krivu odluku, pa je sjvenula kontra koju je majstorski završio prvi strijelac lige Poljak Zwolinski. „Izvagao“ je Janžu, a onda sa desetak metara iskosa zakucao loptu u gornji desni kut – 0:1. Samo minutu kasnije dobio je Bočkaj se sjurio po desnoj strani, ciljao suprotni kut, ali Kahlina je još jednom bio na mjestu. U 61. minuti Bočkaj je dobio još jednu priliku iz slobodnog udarca. To je već bila njegova pozicija sa 23-24 metara po sredini vrata, prebacio je „živi zid“, ali lopta je fijuknula pored desne vratnice. Blizu izjednačenja Osijek je bio u 71. Minuti kada su Kamenar i Hajradinović odigrali dupli pas na lijevoj strani, Kamenar je došao na desetak metara od vrata pucao prizemno u suprotni kut i pogodio lijevu vratnicu. U završnici susreta Osijek je pokušao spasiti barem jedan bod, ali nije ni u tome uspio. U 85. minuti Grgić je ubacio zdesna, Pervan pucao glavom, ali Kahlina je i to zaustavio. U 88. Minuti velika je gužva bila u kaznenom prostoru gostiju. Pucali su Osječani nekoliko puta, ali požrtvovnim gosti su se doslovce bacali glavom na loptu i uspjeli preživjeti tu kanonadu pa su na kraju posljednji zvižduk suca Vučkovića dočekali uzdignutih ruku. D.Keler 

OSIJEK – GORICA 0:1 (0:0)


OSIJEK – Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme oblačno. Teren odličan. Gledatelja: 2.450.  Sudac: Ivan Vučković (Zagreb) - 6. Strijelac: 0:1 Zwolinski (57). Žuti kartoni:  Hajradinović (Osijek), Musa, Obagona (Gorica). Crveni kartoni: -
IGRAČ UTAKMICE: KRISTIJAN KAHLINA (GORICA)

OSIJEK: Malenica 5,5, Grgić 5,5, Škorić 6, Guti 6, Janža 5,5 (od 70. Lopa 6), Pušić 6 (od 84. Pervan -), Mudražija – (od 13. Kamenar 6), Bočkaj 6,5, Hajradinović 6, Henty 6,5, Marić 5.
GORICA: Kahlina 7, Mčedišvili 6, Obabona 6,5, Jovičić 6,5, Musa 6, Marina 6,5, Suk 6, Miya 6(od 88. Žutić -), Atienwen 6(od 90. Šroler -), Lovrić 6 (od 72. Dvorneković -), Zwolinski 6,5.

Možda ste propustili...

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

Najčitanije iz rubrike