Sport
3. BARANJSKI FERIVI POLUMARATON

Start i cilj kod dvorca Tikveš, utrka i kroz Kopački rit
Objavljeno 21. rujna, 2018.
Start polumaratona je u 11 sati, utrka građana pola sata kasnije

Stigla je i posljednje ovoljetna subota koju će u Parku prirode Kopački rit obilježiti treće izdanje Baranjskog Ferivi polumaratona. Ovaj sportski događaj u protekle je dvije godine ukupno privukao više od 900 trkača, mahom rekreativaca, a masovnost se očekuje i ove godine kada organizatori priželjkuju novi rekord prema broju sudionika.


On svake godine raste, lani je prešao brojku od 500, a ove je godine želja da se kroz sve vrste utrke s ljepotama PP-a Kopački rit upozna i u njima uživa više od 600 natjecatelja. Najveći dio te brojke otpast će na najzahtjevniju utrku, Baranjski Ferivi polumaraton, za kojeg se putem interneta prijavilo više od 260 natjecatelja te je za njih osiguran i vrijedan startni paket. Svi oni koji to nisu napravili do zaključenja prijava na taj način, do 15. rujna, nastup mogu osigurati i na licu mjesta, plativši kotizaciju koja će u subotu iznositi 150 kn. Samo 30 kn, pak, treba platiti startninu za nastup na ipak manje zahtjevnoj utrci građana čija je dionica od šest kilometara prihvatljiva za sve rekreativce. Upravo zato organizator, AK Slavonija-Žito sa suorganizatorima Ferivi & Co i PP Kopački rit, očekuje da će se velik broj njih odlučiti prijaviti u posljednji tren te tako iskoristiti lijepo vrijeme koje je predviđeno za subotu. Veliko zanimanje na prijašnjim izdanjima vladalo je za dječje utrke, a slično bi trebalo vrijediti i u subotu. Djeca svih uzrasta, od vrtićaraca pa do 15-godišnjak(inj)a imat će svoje utrke u kojima će dati doprinos ovom sportskom događaju koji polako, ali sigurno, postaje tradicija u rujnu. Upravo će dječje utrke od 9.30 sati početi natjecateljski program čiji je vrhunac, jasno, sama polumaratonska utrka u 11 sati, nakon koje će uslijediti još i start utrke građana.
Start i cilj svih utrka je kod dvorca Tikveš, a sama trasa, pogotovo polumaratonske utrke, prolazit će nekim dijelovima Parka prirode koji su inače zatvoreni za pojedinačne posjetitelje. Ne treba dvojiti kako će osim velikog broja natjecatelja Kopački rit ove subote pohoditi i oni koji će im doći pružiti podršku, ili jednostavno samo uživati u kasnoljetnom danu i ljepotama prirode, kao i u gastronomskoj ponudi te čarima adrenalinskog parka na after partyju. Najveći dio njih vjerojatno će do dvorca Tikveš stići osobnim prijevozom, no organizatori su se pobrinuli i za one koji to ovaj put nisu u mogućnosti, ili se jednostavno ne žele time sputavati. Za njih je organiziran besplatni autobusni prijevoz čiji će polasci biti u 8 i 9.30 sati kod mosta dr. Franje Tuđmana (ispred GPP-a), a povratci nazad u više tura, počevši od 14 sati.

Iako se najveći broj sudionika za nastup odlučuje zbog pukog sudjelovanja i testiranja svojih mogućnosti, ne treba dvojiti kako će nekima vrlo važan biti i natjecateljski karakter. Osim borbe za mjesta na podiju ne treba isključiti ni napade na rekorde, lani su pala čak tri (muški polumaraton te utrka građana u obje konkurencije), a tome treba pribrojiti i lov na osobne rekorde. U svakom slučaju, subotnje prijepodne u Kopačkom ritu ponudit će za svakoga neki izazov i zato vrijedi doći na Baranjski Ferivi polumaraton, pa makar i u svojstvu gledatelja.
Goran Roguljić
KOMPLETAN PROGRAM
9.30: cicibanke - 400 m

9.40: cicibani - 400 m

9.50: mlađe limačice - 650 m

10.00: mlađi limači - 650 m

10.10: starije limačice i stariji limači - 650 m

10.20: mlađe kadetkinje i ml. kadeti - 900 m

10.30: starije kadetkinje i stariji kadeti - 900 m

10.50: svečano otvaranje

11.00: Baranjski Ferivi polumaraton

11.30: utrka građana Belje (6 km)

13.00: proglašenje pobjednika

14.00: after party - Kuća u prirodi Zlatna Greda
Možda ste propustili...

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana