Sport
PRVA LIGA NOGOMETAŠICA

“Zečice” kreću po 23. titulu prvaka države
Objavljeno 22. rujna, 2018.
Početak nedjeljnog susreta 1. kola Osijek - Pregrada na Mačkamami predviđen je za 16 sati

Prošlo je više od dva mjeseca otkako su nogometašice Osijeka počele pripreme za novu sezonu. Domaća za aktualne prvakinje Hrvatske počinje sutra (nedjelja), kada će od 16 sati na Mačkamami gostovati ekipa Pregrade.


Tom utakmicom "zečice" kreću u obranu titule, odnosno osvajanje 23., a zbog te su dominacije stalne sudionice Lige europskih prvakinja. Dobivajući permanentno domaćinstvo skupine, koju posljednjih godina ne uspijevaju proći, a nakon novog takvog kolovoškog epiloga predsjednik Bojan Bodražić odlučio se promijeniti trenera pruživši priliku Tihomiru Rudežu, koji je posuđen iz škole prvoligaša iz Gradskog vrta. Taj je odnos na tragu skorašnje formalnije suradnje muškog i ženskog osječkog nogometa, koji ima zajednički nazivnik u iskoraku na međunarodnoj sceni. Za Osječanke to se očekuje sljedećeg ljeta, do kada treba ponovno biti najbolji u prvenstvu Hrvatske, gdje, uglavnom, nemaju dostojne protivnice, ali je novi trener naglasak stavio na podizanje igre kojom bi se moglo parirati europskim klubovima, primarno srednje, a potom više klase. U radu će mu pomagati Nada Deže (rođena Bešker), nekadašnja ponajbolja osječka i državna igračica, a sada taj stožer u rosteru ima potencijal i kvalitetu s devet "A" reprezentativki.

- Problema u prvenstvu Hrvatske ne bi trebalo biti, ali kako se pripremamo za znatniji iskorak, u svakom susretu moramo dati maksimum, bez kojeg nema unaprjeđivanja igre. Naglasak je na agresivnosti i brzom protoku lopte, neovisno o tome koliko protivnice mogu parirati, jer je ipak jasno da nam, uglavnom, ne mogu. Inzistirat ću u svakoj prigodi na maksimumu, jer samo tako možemo do željenog cilja. Mislim da sutrašnji rezultat protiv Pregrade nije upitan, jer sve osim naše uvjerljive pobjede bilo bi iznenađenje, a na to nitko ne pomišlja. Želimo na otvaranju, kao i u svakom sljedećem javnom nastupu, biti autoritet koji će se cijeniti, a tada ćemo podignuti igru i samopouzadnje prijeko potrebno za međunarodne izazove kojima težimo, ali i u njima biti relevantniji čimbenik, što ne ide preko noći - mislima unaprijed trener Rudež najavio je sutrašnji susret 1. kola, nakon kojeg Osječanke namjeravaju zaposjesti čelo kolone.
Dražen Lekšan
Parovi 1. kola:
Osijek - Pregrada, Rijeka - Split, Agram (Zagreb) - Dinamo (Zagreb), Neretva (Metković) - Viktorija (Slavonski Brod) i Marjan (Split) - Katarina Zrinski (Čakovec)
Vratiti kup na “Mačkamamu”
Osim uobičajenog potvrđivanja naslova najbolje ekipe Lijepe Naše “zečice” će u predstojećoj sezoni imati i obvezu vratiti pokal namijenjen pobjedniku Kupa Hrvatske u vitrine “Mačkamame”. Proteklog ciklusa izostalo je osvajanje dvostruke krune pa će ju novi strateg Tihomir Rudež imati obvezu osvojiti. Za to u rosteru ima prilično kvalitetan igrački kadar, iz kojeg je devet igračica članica “A” reprezantacije ili je na širem popisu, identično kao i četiri kadetkinje koje čeka afirmacija, jer će igrati sa seniorkama. Među kojima više nema vratarke Suzane Žigante i bosanskohercgovačke reprezentativke Antonele Radeljić, zbog povratka u SAD odnosno rada u Njemačkoj.
Možda ste propustili...

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike