Sport
RK OSIJEK

Vedran Ćurak se (za sada) razišao s Upravom
Objavljeno 21. rujna, 2018.
Vedran Ćurak neće voditi s klupe rukometaše Osijeka u 2. kolu Prve HRL Sjever na subotnjem gostovanju kod Viro Virovitice. Iznenadan odlazak stručnjaka koji je prethodne dvije sezone vodio osječke rukometaše objasnio je i sam Ćurak istaknuvši kako se ne radi o ostavci, nego o neuspostavljanju dogovora s vodstvom kluba.
- Razišao sam se s klubom oko uvjeta, oni nisu pristali na neke moje, a ja nisam mogao na neke njihove. Žao mi je što je uopće i došlo do toga da počnemo sezonu bez konačnog i konkretnog dogovora, što bi bilo logično i normalno. Posebno mi je žao što neću nastaviti trenirati i voditi ove odlične momke te pridonositi njihovu razvoju i napretku. Ali jednostavno nismo uspjeli naći zajedničko rješenje oko nekih detalja - kratko je objasnio Ćurak, koji će ostati u RK Osijek te će raditi s mlađim uzrastima.
No postoji i mogućnost da se vrati na dužnost trenera prve momčadi, jer tu opciju nikako nije isključio predsjednik kluba Vlado Babić, nego je, naprotiv, najavio da će se pregovori nastaviti.
- Nažalost, nismo se uspjeli dogovoriti oko uvjeta suradnje. Ali nikako ne želimo izgubiti ne samo odličnog trenera nego i vrhunskog čovjeka, osobu punu energije. Nastavit ćemo razgovore i, vjerujem, naći rješenje za ovaj nesporazum - otkrio je čelnik osječkog prvoligaša.
Ono što je za sada sigurno jest da će momčad u Virovitici voditi Ivan Šunda, koji je trenirao mlađe kategorije. G.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike