Regija
U DOMU MAĐARA U BELOM MANASTIRU

Premijer Plenković sastao se s čelništvom DZMH-a
Objavljeno 22. rujna, 2018.
BELI MANASTIR - Na poziv predsjednika DZMH-a Roberta Jankovicsa, premijer Andrej Plenković posjetio je u Belom Manastiru i Dom Mađara te se sastao s vodstvom Demokratske zajednice Mađara Hrvatske. Zajedno s njim, radnom sastanku nazočili su i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, državni tajnik Ministarstva kulture Ivica Poljičak, šef kabineta predsjednika Vlade Zvonimir Frka Petešić, kao i župan osječko-baranjski Ivan Anušić te gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob.
- Posjet je za nas iznimno značajan ne samo kao nedvosmislena potpora našem radu već i u provedbi projekata od najvišeg interesa za mađarsku zajednicu u Republici Hrvatskoj. U svom uvodu, premijera i njegove suradnike izvijestio sam o ozbiljnom poslu koji unutar mađarske zajednice radimo u posljednje dvije godine, kao i planovima do kraja mandata, a dio kojih izravno ovisi upravo o potpori nazočnih ministara i državnih tajnika. Ulaganje u mjesta gdje živi mađarska nacionalna manjina na istoku Hrvatske izravna je potpora Projektu Slavonija, Baranja i Srijem, i vjerujem da ćemo i u tom smislu nastaviti biti partneri. Uostalom, i objekt u kojem smo se sastali – Dom Mađara u Belom Manastiru – nastao je kao rezultat uspješne suradnje Vlade Republike Hrvatske i nas iz mađarske zajednice, a otvoren je u studenome 2017. godine. Ono što nam je posebno drago jest da jednako tako dobar odnos ima i Vlada Mađarske u odnosu na hrvatsku nacionalnu manjinu u Mađarskoj - rekao je Robert Jankovics, predsjednik DZMH-a i zastupnik mađarske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru.
U ime DZMH-a, sastanku su nazočili članovi izvršnog predsjedništva Zajednice, među kojima je bio i nedavno imenovani načelnik Samostalnog sektora za obrazovanje nacionalnih manjina Ministarstva znanosti i obrazovanja, Nandor Čapo.
- Vlada kojoj sam na čelu želi da se mađarska nacionalna manjina, ali i sve ostale manjine u Hrvatskoj, osjećaju kod kuće. Sa zastupnikom Jankovicsem imamo odličnu suradnju od samog početka ovog mandata, on je važan dio vladajuće većine. Sretan sam vidjeti ovaj lijep objekt Mađarskog doma u Belom Manastiru, koji je realiziran od početka do kraja u vrijeme ove Vlade. A bit će toga još - rekao je premijer Plenković novinarima nakon sastanka s čelništvom DZMH-a u Belom Manastiru.
Dijana Stanić Rešicki
Možda ste propustili...

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

Najčitanije iz rubrike