Regija
OBRTNIČKA KOMORA VPŽ-A

53 nova majstora u 17 zanimanja
Objavljeno 21. rujna, 2018.
Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije prema nastavnom je programu među pet najboljih
VIROVITICA - U Područnoj obrtničkoj komori Virovitičko-podravske županije do danas je majstorski ispit položilo ukupno 1378 osoba i prema tom podatku ta je obrtnička komora među prvih pet komora u Hrvatskoj. Ovaj sjajan podatak iznesen je na dodjeli majstorskih diploma u prostoru Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije.
Diplome su dobile osobe koje su majstorski ispit položile u posljednja dva ispitna roka. Uz predsjednika OK VPŽ-a Ivana Kostelca, komorskog tajnika Božidara Jeremića i stručnog suradnika za obrazovanje Domagoja Patrića, u svečanoj dodjeli diploma sudjelovali su i virovitičko-podravski župan Igor Andrović te zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić. Diplome su dobile 53 osobe, koje su sada majstori u svojim zanimanjima, a zanimljivo je da dolaze iz čak 11 županija. Područna obrtnička komora Virovitičko-podravske županije godinama je poznata po polaznicima koji dolaze iz cijele Hrvatske, ponajprije zbog odličnog nastavnog kadra. Ove godine najviše je bilo vodoinstalatera (9), potom kuhara (8), instalatera grijanja i klimatizacije (6)… Zanimljivo, od svih novih majstora samo jedna osoba nije zaposlena, a dolazi s područja Koprivničko-križevačke županije. Riječ je o frizerki koja je najavila osnivanje svog obrta.
Majstorske diplome uručili su predsjednik POK-a VPŽ-a Ivan Kostelac te virovitičko-podravski župan Igor Andrović.
– Drago mi je što ste shvatili koliko stručnost i znanje u obrtništvu imaju veliko značenje i smisao za razvoj cijelog gospodarstva. S položenim majstorskim ispitom imate priliku otvarati svoje obrte i naravno prenositi znanje na iduće kandidate – rekao je Andrović. Kao jedna od zanimljivosti je i kandidat Matej Sabo, koji je na ovom tečaju položio čak tri majstorska ispita odjednom.
Matej je s visokom ocjenom završio tečaj te primio diplome za zvanja vodoinstalater, monter grijanja i klimatizacije te plinoinstalater.
Vladimir Grgurić
Ispiti za 17 zanimanja
"U dva posljednja ispitna roka održani su ispiti za 17 zanimanja. Domaće tržište rada sada već imperativno traži radnike obrtničkih zanimanja i nudi sve bolje uvjete preko različitih oblika zapošljavanja, odnosno samostalno preko obrta i OPG-a ili radom u nekom od oblika pravnih osoba kao što su trgovačka društva, ustanove, zadruge", rekao je Ivan Kostelac.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike