Regija
OBRTNIČKA KOMORA VPŽ-A

53 nova majstora u 17 zanimanja
Objavljeno 21. rujna, 2018.
Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije prema nastavnom je programu među pet najboljih
VIROVITICA - U Područnoj obrtničkoj komori Virovitičko-podravske županije do danas je majstorski ispit položilo ukupno 1378 osoba i prema tom podatku ta je obrtnička komora među prvih pet komora u Hrvatskoj. Ovaj sjajan podatak iznesen je na dodjeli majstorskih diploma u prostoru Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije.
Diplome su dobile osobe koje su majstorski ispit položile u posljednja dva ispitna roka. Uz predsjednika OK VPŽ-a Ivana Kostelca, komorskog tajnika Božidara Jeremića i stručnog suradnika za obrazovanje Domagoja Patrića, u svečanoj dodjeli diploma sudjelovali su i virovitičko-podravski župan Igor Andrović te zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić. Diplome su dobile 53 osobe, koje su sada majstori u svojim zanimanjima, a zanimljivo je da dolaze iz čak 11 županija. Područna obrtnička komora Virovitičko-podravske županije godinama je poznata po polaznicima koji dolaze iz cijele Hrvatske, ponajprije zbog odličnog nastavnog kadra. Ove godine najviše je bilo vodoinstalatera (9), potom kuhara (8), instalatera grijanja i klimatizacije (6)… Zanimljivo, od svih novih majstora samo jedna osoba nije zaposlena, a dolazi s područja Koprivničko-križevačke županije. Riječ je o frizerki koja je najavila osnivanje svog obrta.
Majstorske diplome uručili su predsjednik POK-a VPŽ-a Ivan Kostelac te virovitičko-podravski župan Igor Andrović.
– Drago mi je što ste shvatili koliko stručnost i znanje u obrtništvu imaju veliko značenje i smisao za razvoj cijelog gospodarstva. S položenim majstorskim ispitom imate priliku otvarati svoje obrte i naravno prenositi znanje na iduće kandidate – rekao je Andrović. Kao jedna od zanimljivosti je i kandidat Matej Sabo, koji je na ovom tečaju položio čak tri majstorska ispita odjednom.
Matej je s visokom ocjenom završio tečaj te primio diplome za zvanja vodoinstalater, monter grijanja i klimatizacije te plinoinstalater.
Vladimir Grgurić
Ispiti za 17 zanimanja
"U dva posljednja ispitna roka održani su ispiti za 17 zanimanja. Domaće tržište rada sada već imperativno traži radnike obrtničkih zanimanja i nudi sve bolje uvjete preko različitih oblika zapošljavanja, odnosno samostalno preko obrta i OPG-a ili radom u nekom od oblika pravnih osoba kao što su trgovačka društva, ustanove, zadruge", rekao je Ivan Kostelac.
Možda ste propustili...

PROMOCIJA VELEUČILIŠTA LAVOSLAV RUŽIČKA

Vukovarski studentski dom popunjen 70 posto

ZAJEDNIČKI PROJEKT UDRUGE KUTJEVAČKI VINARI I AGRONOMSKOG FAKULTETA

Spremne za sadnju sadnice najbolje klonske graševine

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana