Regija
OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA

Učenici na osam staza hodanja i u tri biciklističke ture
Objavljeno 22. rujna, 2018.
POŽEGA - Osnovna škola Antuna Kanižlića već nekoliko godina obilježava Europski tjedan mobilnosti te u suradnji s planinarima Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac, Hrvatskog planinarskog društva Gojzerica, Planinarskim društvom HZZO-a i Hrvatskom gorskom službom spašavanja, stanica Požega organizira pohod po obroncima Požeške gore.
Ove godine organizirali su osam staza hodanja, planinarskih staza raznih dužina hodanja, ovisno o uzrastu i razredu učenika. Polazak je bio u 8 sati sa školskog igrališta, a povratak je predviđen i za najduže ture do 13 sati. U aktivnosti su uključeni učenici matične škole i Područne škole Vidovci, tako da je bilo više od šesto učenika, njihovih nastavnika, vodiča i članova Hrvatske gorske službe spašavanja koji su ih pratili za slučaj potrebe pomoći i spašavanja na terenu.
Ove su godine prvi put organizirane, uz pratnju djelatnika policije, tri ture namijenjene biciklistima, za sve učenike i nastavnike koji umjesto hodanja preferiraju biciklizam. Za njih također vrijede pravila, no oni idu na nešto duže pohode.
Osim što su upoznali staze svoga grada i okolice, treba reći kako je jedna tura išla sve do Starih fenjera, na nju su išli učenici 5. i 6. razreda, a jedna tura na Emovački lug, za učenike 6. i 7. razreda.AGM Kruna
Najčitanije iz rubrike