Osijek
U POVODU MEĐUNARODNOG DANA MIRA

Lionsice pustile balone, crkva zvonila
Objavljeno 22. rujna, 2018.
Lions klub Mursa Osijek obilježio je jučer na središnjem gradskom trgu Međunarodni dan mira prigodnim programom. Voditeljica ovoprigodnog programa obilježavanja Ivana Boca Vrućina, osječka Lionsica, kaže kako već dugi niz godina, više od 35 godina, Međunarodni dan mira se obilježava u svijetu.
- Lions klub Mursa Osijek se odlučio priključiti ovoj akciji koja se do sada nije obilježavala u našem gradu, zajedno s ostalim klubovima regije i udrugama koje promiču mir. Ovo je dan mira i nenasilja i obustave neprijateljstava na globalnoj razini tako da se većina pojedinaca i organizacija kompletnih nacija u svijetu odaziva na ovaj dan i obilježava ga. Mi smo se organizirali tako da smo u 12 sati točno održali minutu tišine kao što to sve organizacije na globalnoj razini čine za mir u svijetu. Isto tako smo u 12 sati pustili 100 bijelih balona za sto godina djelovanja Lionsa za mir u svijetu - kazala je Boca Vrućina.
- Do 12 sati su zajedno s Dokicom provodili aktivnosti s djecom predškolske i školske dobi. Djeca su plesala i pjevala, upisivala dojmove u knjigu s osvrtom na to što misle o miru u svijetu - kaže Boca Vrućina.
Prigodom Međunarodnog dana mira, a povodom obilježavanja 100. godišnjice prestanka Pravog svjetskog rata zvonila su jučer u od 18 do 18,15 sati konkatedralna zvona crkve svetih Petra i Pavla. D. Pejić
Najčitanije iz rubrike