Crna kronika
PAUŠINCI: KRAĐA U MRTVAČNICI

Lopovi poharali kuću oproštaja
Objavljeno 22. rujna, 2018.
PAUŠINCI - Vijest koja je pristigla iz sela Paušinci, u općini Čačinci, uistinu pripada rubrici ‘‘vjerovali ili ne‘‘. Naime, u tom malom mjestu opljačkana je ni manje ni više nego mrtvačnica, ili kuća oproštaja. Prema za sada prvim informacijama, kradljivac ili više njih provalili su u mrtvačnicu i odnijeli gotovo čitav inventar u unutrašnjosti - klimu, stolice, bojlere. Nisu bile pošteđene ni slavine, koje su provalnici doslovce počupali iz zida. Kako doznajemo, mrtvačnica je bila gotovo dva mjeseca bez konkretnog nadzora, pa je moguće da se ukradenim predmetima već odavno netko uspješno koristi u svojoj kući ili vikendici. Policija je nakon dojave o krađi obavila očevid u mrtvačnici i traga za počiniteljima:
- Ovo je doista nevjerojatno. Ne mogu vjerovati što su ljudi u stanju učiniti. Bio sam kod kuće oproštaja i nisam mogao vjerovati ono što sam vidio. Strašno, žalosno, ali istinito. Nadam se da će lopovi bez duše biti ubrzo pronađeni – rekao je zamjenik načelnika Općine Čačinci, Alen Jurenac.
- Dojavljeno je kako su nepoznati počinitelji u naselju Paušnici počinili kazneno djelo krađe na štetu Općine Čačinci. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su nepoznati počinitelji od polovine srpnja do 20. rujna došli do objekta mrtvačnice, koja se nalazi izvan naselja Paušinci, gdje su ušli u uobjekt kroz neadekvatno osigurana vrata, nakon čega su iz unutrašnjosti otuđili klima-uređaj, električni bojler i druge stvari te se udaljili u nepoznatom smjeru. Materijalna šteta procjenjuje se na novčani iznos veći od 4500 kuna. Za počiniteljima se traga – rekao je glasnogovornik Policijske postaje Virovitičko-podravske županije Josip Štajdohar.
Provale u mrtvačnice u Slavoniji nisu rijetkost. Tako je u Vukovaru u kolovozu prošle godine lopov iz mrtvačnice na Trgu Matije Gupca ukrao motorni trimer, nosač za trimer i nekoliko litara goriva. Policijska istraga ubrzo je dala rezultata pa je za provalu i krađu osumnjičen 41-godišnjak, a ukradeni trimer je vraćen. Provale je bilo i u mrtvačnicu u Slatini. Tamo su nepoznati lopovi prije tri godine ukrali dva trimera i druge predmete. Počinjena šteta bila je veća od 18 tisuća kuna.V.Grgurić/S.Lacić
Možda ste propustili...

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike