Mozaik
EMISIJA "STARI GUŠTI, NOVA KUŽINA" POČINJE U STUDENOM

David Skoko postao je prvi hrvatski kuhar s vlastitim showom na programu 24 Kitchen
Objavljeno 22. rujna, 2018.
Jednog od naših najpoznatijih chefova Davida Skoku iz pulske Bateline od studenoga ćemo moći gledati u njegovoj emisiji na programu 24 Kitchen. Riječ je o golemom medijskom iskoraku, za Skoku i posredno za hrvatsku gastroscenu. Skoki je s idejom o emisiji prišla ekipa hrvatske podružnice Fox International Channels Europea, vlasnika kanala 24 Kitchen, koja se i izborila za realizaciju projekta.
- Riječ je o formatu televizijskih recepata pod naslovom Stari gušti, nova kužina. Snimat ćemo u studiju u Sofiji, a u svakoj ću epizodi kuhati tri slijeda - rekao je Skoko, vidljivo zadovoljan novim angažmanom. Među svim hrvatskim chefovima srednje generacije samo su Skoko i Andrej Barbieri uspješno iskoristili televiziju za promociju svog kuhanja i svojih restorana, ne ugrožavajući pritom svoj profesionalni status, s tim da je Skoko pokazao daleko najveći potencijal u nastupima u svemu od Bourdainove serije do Jezikove juhe i milijun televizijskih priloga raznih formata. Nedavno je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom dovršio i seriju od deset videoepizoda u sklopu inicijative "Jedi što vrijedi" posvećenih jadranskoj ribi. No, 24 Kitchen ima najveći promotivni potencijal.
- U emisiji ću pripremati tradicionalna jela s tek malim tvistom, bit će to u pravilu riblja jela, s tim da moram voditi računa o tome koja je riba dostupna na tržištima na kojima će se prikazivati emisija, uključujući Bugarsku, gdje će se sve producirati. Da kuham doma, tu bi bilo čudesa, ali i u ovoj produkciji, za koju upravo intenzivno radimo na receptima, stvaramo autentičan sadržaj koji će biti zanimljiv publici u Hrvatskoj i u cijeloj regiji emitiranja. Ovo je za mene fantastičan iskorak što se tiče mojih angažmana na televiziji, na 24 Kitchen idu emisije doista ozbiljnih igrača, puno većih od mene - kaže Skoko, čiji će se show prikazivati na cijelom Balkanu uključujući Bugarsku, u Sloveniji, Turskoj, Finskoj, Nizozemskoj i Portugalu. Format kuhanja u studiju način je na koji 24 Kitchen uvodi nove chefove u svoj lineup. Ovisno o gledanosti, prihvaćenosti koncepta, televizičnosti chefa i rejtingu serije u javnosti, naknadno se mogu razvijati ambiciozniji projekti. 24 Kitchen prikazivao je emisije Jamieja Olivera, Marthe Stewart, Gordona Ramsaya, seriju Two Greedy Italians s veteranima Gennarom Contaldom i Antoniom Carlucciom, imaju Paula Hollywooda i sjajnog turskog chefa Maksuta Askara, koji je ove godine gostovao i na šibenskom Chef’s Stageu. Skokin show "Stari gušti, nova kužina" prikazivat će se u 20 epizoda tijekom studenoga i prosinca. T.K.
Skokin show emitirat će se od studenoga na cijelom Balkanu te u Turskoj, Finskoj, Nizozemskoj i Portugalu
Možda ste propustili...

U NOVOJ SERIJI “THOSE ABOUT TO DIE” ROLANDA EMMERICHA

Hopkins kao car Vespazijan

Najčitanije iz rubrike