Sport
ZRINSKI SLAVIO U OGLEDU SUSJEDA

Gledatelja koliko stanovnika - Dos Santos junak Jurjevca
Objavljeno 21. rujna, 2018.
Nedvojbeno da smo u Dos Santosu dobili "killera", rekao je trener Zrinskog Labak

Lokalni trećeligaški derbi između domaćeg Zrinskog i gostujućeg momčadi Đakovo-Croatije, koji je bio i sudar novaka i starosjeditelja u trećeligaškog konkurenciji, pratilo je gledatelja koliko Jurjevac ima stanovnika! Približno 400 znatiželjnika došlo je na jurjevačku Baru pogledati sraz Zrinskog i Đakovo Croatije koja je ostavila bodove (2:1). Inače, jurjevačko igralište tek je početkom prvenstva dobilo dopuštenje da se na njemu mogu igrati trećeligaške utakmice, što je očito bio pun pogodak, pa su navijači očito dali veliki vjetar u leđa nogometašima Zrinskog, jer jurjevački je novak tako upisao već treću u nizu prvenstvenu pobjedu nakon što je na trećeligaškom startu pao praktički bez ispaljenog metka kod bivšeg vinkovačkog prvoligaša Cibalije. Stručni stožer, odnosno čelništvo Zrinskog, potom je angažiralo Brazilca Dos Santosa i zahvaljujući njegovim pogotcima na kontu je sada vrlo dobrih devet bodova. Dos Santos je prethodno presudio Čepinu u Jurjevcu te Bjelovaru na njegovom terenu da bi s dva pogotka to načinio i Đakovčanima koji su u završnici ublažili zasluženi poraz.



- Nedvojbeno da smo u Dos Santosu dobili "killera" koji nam je na startu nedostajao, a time je i kompletna momčad dobila na samopouzdanju. U posljednja tri susreta momčad je iskazala potencijal nakon što je ljetos bilo skepse pri njenom formiranju i odgovarajućem sudjelovanju u znatno kvalitetnijem natjecateljskom rangu. Sada smo se uvjerili da možemo svakome parirati, tako da s optimizmom iščekujemo sljedeće nastupe. Đakovčani su nam u goste došli u pravom trenutku, jer smo uz povećani motiv igranja sa susjedom i formom u uzlaznoj putanji tako da ostanak bodova u kući nije bio sporan. Zaslužili smo ih i propustili uvjerljivije slaviti, ali moramo nešto ostaviti i za buduće izazove - zadovoljno je pričao trener Zrinskog Antun Labak.
Dražen Lekšan
SUDAR DOJUČERAŠNJIH SURADNIKA U SL. BRODU
Nogometašima Zrinskog slijedi gostovanje u Slavonskom Brodu i ogled s ambicioznom Marsonijom na čijoj klupi sjedi Robert Špehar, s kojim je Antun Labak (trener Zrinskog) do jučer surađivao kao njegov asistent na klupi Brođana. Uz to su obojica i veliki prijatelji izvan terena.

- Dobro mi je poznato kako Šole (nadimak Roberta Špehara nap.a) zna podignuti momčad, tako da smo svjesni težine subotnje zadaće pokraj Save. Nadamo se da se nećemo utopiti, nego nastaviti niz pozitivnih rezultata u koji bih ubrojio i posve prihvatljiv remi. Kako nemamo imperativa, a samopouzdanja i dodatnog motiva imenom protivnika prilično, tada sam umjereni optimist, iako smo svjesni da domaćina samo puni uspjeh zadovoljava - najavio je trener Zrinskog predstojeći susret 5. kola Treće hrvatske nogometne lige “istok”.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike