Novosti
DAN BEZ POGINULIH U PROMETU

U dvije slavonske županije bez ijednog ozlijeđenog u prometu
Objavljeno 20. rujna, 2018.
U pet slavonskih županija u srijedu je uspješno obilježen Europski dan bez poginulih u prometu, koji se provodio u okviru projekta EDWARD. Najbolji rezultati poštovanja prometnih propisa zabilježeni su u Virovitičko-podravskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, gdje su se dogodile po tri prometne nezgode, no toga dana ni jedna osoba u navedenim županijama nije ozlijeđena u prometu.
Najviše prekršaja zabilježeno je u najvećoj slavonskoj županiji - Osječko-baranjskoj, i to 199. Najviše je bilo prebrzih vozača - 113, pojasom se nije koristilo 25 osoba, šest vozača nije postupalo prema znaku, pet ih je vozilo neregistrirana vozila itd. U vrijeme akcije dogodilo se pet prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama. Tri su osobe lakše ozlijeđene, a u tri nesreće nastala je materijalna šteta.
U okviru akcije u Virovitičko-podravskoj županiji policajci su kaznili 44 vozača. Između ostaloga, jedan je vozio pijan, 18 ih se nije koristilo pojasom, četiri su bila prebrza, a dva su se vozača koristila mobitelom u vožnji.
Jednu od tri nesreće s materijalnom štetom u Vukovarsko-srijemskoj županiji izazvao je 29-godišnji vozač koji je pod utjecajem 1,74 promila alkohola sletio s ceste u Bosutskoj ulici u Vinkovcima. Usto, vozač nije imao ni položen vozački ispit. U toj županiji kažnjena je 81 osoba zbog prometnih prekršaja. Od toga njih 29 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 prebrzih vozača i jedan pijani te 18 vozača koji su se koristili raznim uređajima tijekom vožnje.
U Brodsko-posavskoj županiji dogodile su se četiri prometne nesreće, i to sve s ozlijeđenim osobama. Pri tome su dvije osobe ozlijeđene lakše i dvije teže. U jednoj prometnoj nesreći vozač osobnog automobila bio je pod utjecajem alkohola od 2,21 g/kg u krvi. U toj županiji u srijedu je ispisano 95 kazni zbog raznih prometnih prekršaja. I ondje je najviše onih koji voze brže nego što je to dopušteno - 58. Usto, tri su vozača bila pijana, tri su nepropisno pretjecala, 14 ih se nije koristilo pojasom itd.
U Požeško-slavonskoj županiji dogodile su se dvije prometne nezgode, a u jednoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. S.Lacić
U Brodsko-posavskoj županiji dogodile su se četiri prometne nesreće, i to sve s ozlijeđenim osobama