Novosti
ZAKON O OTOCIMA

Oporba: Samo lista dobrih želja
Objavljeno 20. rujna, 2018.
Saborska oporba u četvrtak se u raspravi o novom zakonu o otocima složila da je otocima potrebno pomoći uz primjedbu da je predloženo više deklarativne naravi, "lista dobrih želja" i "PR pamflet".
Prijedlog zakona o otocima donosi okvir za uspostavu nove razvojne politike otoka, definira politiku razvoja otoka i razvrstavanje otoka. "To je skup konkretnih mjera koje će pridonijeti demografskoj i gospodarskoj revitalizaciju hrvatskih otoka", kazao je Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU-a, predstavljajući prijedlog. Zakonom će se unaprijediti postojeće mjere kao što su subvencioniranje otočnog javnog prijevoza, ulaganje u infrastrukturu, prometno povezivanje, potpore otočnim poslodavcima, subvenciniranje vodoopskrbe, ali i uvesti nove mjere za otočne poslodavce", poručio je Žunac.
Anka Mrak Taritaš (Klub GLAS i HSU) podržala je ulaganje u otoke, ali i ustvrdila da je predloženi zakon deklarativne naravi. "Nema iskoraka i puta naprijed dok doživljavamo da su otoci trošak, a ne dodana vrijednost ", kazala je. H
Možda ste propustili...