Novosti
SAVJET ZA SLAVONIJU, BARANJU I SRIJEM U BELOM MANASTIRU

Ugovori vrijedni 640 milijuna kuna
Objavljeno 21. rujna, 2018.
Nakon Osijeka, Požege, Slavonskog Broda, Virovitice i Vinkovaca, dakle zaokruženog posjeta svim slavonskim županijama, u petak, 21. rujna, Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem Vlade RH sjednicom u Belom Manastiru otvara novi ciklus.
Sjednicom u jedinom baranjskom gradu i ovaj će put predsjedati premijer Andrej Plenković, a bit će prezentirane dosadašnje aktivnosti u radu Savjeta. U razdoblju od prošle sjednice u srpnju u Vinkovcima, na temelju Razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem, Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je ograničeni javni poziv za dostavu prijedloga razvojnih projekata pa će na sjednici u petak biti potpisano 11 ugovora ukupne vrijednosti 640 milijuna kuna, od čega su 70 posto EU sredstva. Tu su ugovori o dodjeli nepovratnih sredstava u Virovitičko-podravskoj županiji i Vukovarsko-srijemskoj županiji, i to za Centar za istraživanje i razvoj u mljekarstvu u Virovitici u iznosu od 36 milijuna kuna, potom o multifunkcionalnoj građevini za poljoprivredu i gospodarske manifestacije u Virovitici (14 milijuna kuna), Agrotehnološki centar za skladištenje i doradu povrtlarskih i voćarskih kultura u Cerni (30 milijuna kuna), te Drvno-tehnološki centar u Gradištu u iznosu od 25 milijuna kuna. No, neće ostati praznih ruku ni domaćini - bit će potpisan ugovor o izgradnji prostora za produženi boravak učenika u belomanastirskoj Osnovnoj školi "Dr. Franjo Tuđman".
Dva ugovoru odnosit će se i na Klinički bolnički centar Osijek - njima se kreće u izgradnju i opremanje dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija, te unaprjeđivanje objedinjenog hitnog bolničkog prijema. Za Slavonce će biti zanimljiva i vijest o potpisivanju ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava za sufinanciranje izgradnje obilaznice Petrijevaca u iznosu od 57 milijuna kuna. Cijeli je projekt vrijedan 72 milijuna kuna.
Sjednici će nazočiti i Corina Creţu, povjerenica Europske komisije za regionalnu politiku. D.Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike