Osijek
INTERVENCIJA VATROGASACA

Dječak zatvorio vrata pa je
baka ostala na balkonu
Objavljeno 20. rujna, 2018.
Kada se mališan maknuo od staklenih vrata i zaspao na podu, vatrogasci su podignuli vrata
OSIJEK - Osječki vatrogasci još su jednom priskočili u pomoć djetetu “zarobljenom” u stanu, ali i baki koja je ostala na balkonu. Nezgoda se dogodila u Šamačkoj ulici u Osijeku, a vatrogasci kažu da je baka dječaka, rođenog prošle godine, dozivala u pomoć i prije njihova dolaska.
- Došavši na mjesto intervencije, utvrdili smo da je baka čuvala unuka i u jednom trenutku izišla na balkon uz sobu gdje je bilo dijete. U tom trenutku dječak je zatvorio balkonska vrata i žena više nije mogla ući. Došli smo do žene preko balkona susjednog stana, no nismo mogli ništa učiniti jer je dječak uporno stajao uz staklo balkonskih vrata. Pokušavali smo ga nagovoriti da se makne, no nije razumio. Nije puno plakao. Pozvali smo u pomoć ključara, a dok smo ga čekali, mališan se odjednom maknuo od vrata, oko metar, legao i zaspao na podu. Tada smo polako sjekiricama podignuli vrata, pazeći da slučajno ne bi došlo do pucanja stakla, i otvorili ih. Jednostavno nismo mogli ništa raditi dok se dječak nije maknuo - doznajemo od Zlatka Turinskog, voditelja odjela Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.
Poziv u pomoć vatrogasci su dobili u 13.10, a u intervenciji su sudjelovala četiri profesionalna vatrogasca, koja su na teren izišla s jednim vozilom.
Uz brojne požarne intervencije osječki profesionalni vatrogasci do sada su odradili i velik broj tehničkih intervencija, koje su uključivale djecu slučajno odvojenu od odraslih. Tako su u travnju ove godine u Ulici Stjepana Radića 7 u Osijeku spasili djevojčicu u dobi od oko godinu i pol dana. Vatrogasci su ušli kroz krovni prozor i zatekli djevojčicu kako pokrivena dekicom mirno sjedi uz ulazna vrata.
Sandra Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SREDIŠNJA MANIFESTACIJA UKRAJINACA U OSIJEKU

Koncert folkloraša nije
mogla omesti ni korona

2

OSJEČKI IZVIĐAČI

Javorovci na izletu u Kopačkom ritu

3

VIJEĆE MO JOSIPOVAC

U autobusno stajalište investirano milijun kuna