Regija
ŠKOLA U VLASNIŠTVU GRADA

Bosančić: Možemo reći da konačno imamo ključ Mađarske škole
Objavljeno 20. rujna, 2018.
VINKOVCI - Kako je još u siječnju 2015. tadašnja Agencija za upravljanje državnom imovinom najavila da će zgrada Mađarske škole biti predana u vlasništvo Grada Vinkovaca, a to je potvrdio prošle godine, za svog boravka u Vinkovcima i ministar državne imovine Goran Marić, sve do prije par mjeseci nisu bili riješeni imovinskopravni odnosi i nije se znalo kada će ta zgrada postati vlasništvo Grada. Zbog toga Grad Vinkovci dugo nije mogao početi s izradom projektne dokumentacije i natjecati se za novac fondova Europske unije. Dolaskom premijera Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i njegovih ministara u Vinkovce za Dan grada i taj je problem riješen.
Naime, premijer Plenković je prilikom svoga govora na Svečanoj sjednici najavio da zgrada bivše Mađarske škole konačno prelazi u vlasništvo Grada Vinkovaca, što se i dogodilo potpisivanjem ugovora o darovanju između ministra državne imovine Gorana Marića i vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića.
Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić izrazio je zadovoljstvo što će zgrada Mađarske škole biti konačno u vlasništvu Grada.
- Nakon mnogo godina možemo reći da konačno imamo ključ Mađarske škole u gradskoj Upravi. Angažiranošću premijera, Vlade i samog ministra mi smo postali vlasnici, ali daljni koraci bit će u smjeru samog projektiranja, pripremi i dokumentaciji kako bismo uz Europska sredstva Mađarsku školu stavili u fukciju za razne djelatnosti i udruge - rekao je Bosančić.
Ministar državne imovine Goran Marić izrazio je žaljenje što se čekalo dugih 11 godina na realizaciju, odnosno da Mađarska škola dobije novog vlasnika.
- Prošli smo cijelu zgradu i vidimo da je u lošem stanju, zanima me peče li ikoga savjest zbog ovakvog stanja 11 godina. Iskreno, mene bi pekla savjest da ovo nismo napraviili u ove dvije godine kako sam obećao gradonačelniku - rekao je Marić.
U zgradi Mađarske škole donedavno su bile smještene neke od službi Hrvatskih željeznica, zdravstvene ambulante, sindikati željezničara, razne udruge, a tu su i dvije dvorane i kuglana.M.Kokaj
Možda ste propustili...

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

Najčitanije iz rubrike