Regija
ŠTITARCI SLAVE DAN OPĆINE I CRKVENI GOD SV. MATEJA

Otkrivena spomen-ploča poginulim braniteljima i održana svečana sjednica Vijeća
Objavljeno 20. rujna, 2018.
ŠTITAR - U povodu obilježavanja Dana općine Štitar i blagdana zaštitnika Župe sv. Mateja jučer je u nazočnosti velikog broja gostiju i uzvanika održana svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj su uručena javna priznanja zaslužnima.
Nakon pozdravne riječi predsjednice Vijeća Marine Pranjić, o aktualnostima u Štitaru, realiziranim i projektima koji su u tijeku i pripremi, a kojima se nastoji osigurati kvalitetniji život mještanima općine, govorio je načelnik Marko Bikić. Zahvalio je Vladi RH što je prepoznala potrebe Slavonije i poreznom reformom, koja je donijela pozitivne učinke, osnažila lokalne proračune. Dodatni porezni prihodi vjetar su u leđa Općini Štitar i usmjeravaju se u izgradnju komunalne infrastrukture i društvenu nadgradnju. Na razumijevanju i pomoći Bikić je zahvalio i ministrici regionalnog razvoja Gabrijeli Žalac. Među najvećim investicijama izdvojio je rekonstrukciju Doma kulture, koja je konačno privedena kraju i raspisan je natječaj za opremanje toga objekta, koji je zabljesnuo novim sjajem. Ponosno je istaknuo i činjenicu da je Štitar među rijetkim općinama u kojima je gotovo potpuno riješeno pitanje vodoopskrbe i odvodnje pa će sva kućanstva imati priključke na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu. Pohvalio je suradnju s Gradom Županja i tvrtkama Komunalac i Čistoća te Hrvatskim vodama. Bikić je ustvrdio da Općina Štitar čini sve što je u njezinoj moći kako bi se zaustavili negativni trendovi odlaska mladih i ljudima koji ostaju stvorile sve infrastrukturne pretpostavke za što kvalitetniji život, te je pozvao na zajedništvo i rad na dobrobit Štitara i njegovih mještana. Štitarcima su Dan općine čestitali dogradonačelnik Županje Kruno Šarić, predsjednica Gradskog vijeća Županje Nada Galović, vinkovački dogradonačelnik Gabrijel Šokičić te zamjenik župana Josip Dabro.
Javna priznanja za sudjelovanje u osnivanju i razvoju Općine Štitar, koja je 2007. godine stekla status općine izdvojivši se iz sastava Grada Županje, uručena su Mariji Dugalić, Josipu Živkoviću, Mirku Markiću, Miji Ćoškoviću, Mirku Madžareviću i Mati Dominkoviću.
Priznanja su dobili i članovi bivšeg saziva općinskog poglavarstva i vijeća. Svečanoj sjednici prethodilo je otkrivanje spomen - ploče u čast smrtno stradalim i nestalim žrtvama Domovinskog rata te poginulim braniteljima Štitara - Ivanu Pranjiću, Draženu Tomšiću, Luki Pejiću, Željku Miličiću, Dejanu Hrčeku, Tomislavu Vincetiću i Ivanu Curić- Gašpareviću.M.L.Omerović
Među najvećim investicijama izdvojena je rekonstrukcija Doma kulture, koja je konačno privedena kraju
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli